Вінничани матимуть змогу зустрітися з мандрівником і полярником Сергієм Гордієнком

У Вінниці 20 липня відбудеться зустріч з відомим мандрівником, фахівцем з екстремального одиночного виживання та дослідником Сергієм Гордієнком.

До нашого міста він завітає на зворотному шляху своєї пішохідної експедиційної акції «Україна – фортеця європейської свободи» (Дніпро – Говерла – Дніпро), яку розпочав 25 березня цього року.

Під час зустрічі мандрівник ділитиметься своїм багатим досвідом, зокрема:

які речі необхідно мати при собі в пішохідних мандрівках на 30-40 кілометрів у день;

що може знадобитися в критичних моментах, коли людина опиняється сам-на-сам з непередбачуваними обставинами;

як долати мороз в -50 і спеку в 60 градусів у тіні.

Про все це, а також про останній похід у понад 3000 кілометрів на найвищу точку України, Сергій Гордієнко розповість 20 липня в Туристичному хабі Visit Vinnytsia (вул. Соборна, 89). Початок – о 17:30 годині. Вхід вільний.

Також в рамках зустрічі відбудеться виставка фоторобіт дослідника, знятих під час його експедицій в Арктику й Антарктику.

ДОВІДКА:

Сергій Гордієнко – дійсний член Українського географічного товариства і почесний член Національного географічного товариства США, академік Міжнародної академії дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, доцент Київського університету туризму, економіки і права. За період своєї науково-професійної діяльності С. Гордієнко двічі (1995, 1998) досягав Північного Полюса, де першим в історії підняв державний прапор України. У 1996-1997 роках був інструктором з техніки виживання у високих широтах у складі Першої наукової української експедиції в Антарктиду. Здійснив семимісячний перехід вздовж Антарктичного півострова, за що отримав медаль від Національного антарктичного наукового центру «За вдалу зимівлю». Протягом 1999-2000 рр. пройшов уздовж Південної Америки від м. Ушуайя (Вогняна Земля) до міста Мехіко (Мексика) понад 19 тис. км. У 1999 р. створив експедиційний центр «Соло-екстрім», метою якого є підготовка фахівців з виживання і проведення екстремальних експедицій.

*Подія відбудеться за сприяння департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради і КП «Офіс туризму Вінниці».



Переглядів: 999
Поширень: 0

Останні новини