До Вінниці прибув уже 17-й трамвайний вагон

У рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» 20 липня до Вінниці з Цюриха прибув 17-й трамвайний вагон «Tram2000». Найближчим часом до нашого міста доставлять ще 3 таких вагони. Загалом Вінниця, у рамках цього етапу, має отримати до 35 трамваїв «Tram2000».

Незабаром фахівці Вінницької транспортної компанії розпочнуть роботи з його адаптації до українського законодавства, а це: встановлення передніх та задніх поворотів, стоп-сигналів, дзеркал заднього виду, в тому числі лівого, встановлення інформаційної системи, а також – систем оплати проїзду.

Варто зазначити, що трамваї «Tram2000» відрізняються від уже звичних для вінничан «Mirage» та «Karpfen» певними технічними характеристиками, а також більш комфортними умовами для пасажирів, перш за все – м’якими сидіннями.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що фахівці Вінницької транспортної компанії, під час підготовки до випуску на маршрути, індивідуально підходять до кожного вагону.

«Перед випуском на лінії трамваї мають пройти ряд як технічних, так і юридичних процедур. Варто також зазначити, що ці вагони приїжджають до нас у хорошому технічному стані. Ще нещодавно вони перевозили пасажирів у Цюриху», – зазначає заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності Сергій Бузниковатий.

Нагадаємо, що наразі уже 12 трамвайних вагонів «Tram2000» здійснюють пасажироперевезення на маршрутах міста.

Для довідки

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. Під час першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) Вінниця отримала 116 трамвайних вагонів, а у рамках другого етапу наша громада має отримати до 35 трамваїв «Tram2000».



Переглядів: 1290
Поширень: 0

Останні новини