Опитування: лише 1% українців вільно володіють англійською мовою

43,8% українців зовсім не знають англійської мови, а вільно нею володіє лише 1,1%. Водночас 19,2% українців можуть трохи читати, писати або говорити англійською.

Про це за результатами опитування повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко на пресконференції.

"Ми провели опитування щодо того, як би самі громадяни оцінили власний рівень володіння англійською мовою. Бачимо, що майже 44% опитаних, тобто абсолютна більшість, зазначили, що зовсім не знають англійської мови", — сказав Биченко.

Водночас 26,9% респондентів зазначили, що в окремих словах і простих фразах орієнтуються, але читати, писати або говорити англійською мовою зовсім не можуть. 19,2% українців відповіли, що можуть трохи читати, писати або говорити англійською, але погано. Серед опитаних 7,5% можуть читати, писати та говорити англійською, але не володіють нею вільно. Натомість лише 1,1% респондентів вільно володіють англійською мовою.

Опитування проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 11 липня 2023 року в межах проекту програми MATRА, що фінансується посольством Королівства Нідерландів в Україні. Загалом опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.



Переглядів: 704
Поширень: 0

Останні новини