Ще 4 трамваї приїхали до Вінниці із Швейцарії

Невдовзі працівники ВТК розпочнуть адаптувати цей цюрихський транспорт до українських норм – підлаштують їх під технічні вимоги України та встановлять систему електронної оплати проїзду. Про це на своїй сторінці у фейсбуці та телеграм-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«До речі, 12 вагонів Tram2000, які вже курсують вулицями Вінниці, досить позитивно себе показують в експлуатації та подобаються вінничанам», – написав Сергій Моргунов.

Також очільник громади подякував швейцарським партнерам за підтримку.

«Вдячний швейцарським колегам за підтримку, взаємодію та тривале партнерство, яке триває вже 15 років. Продовжуємо співпрацю», – зазначив Сергій Моргунов.

Впродовж цього року, у рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї», до Вінниці уже надійшло 20 трамвайних вагонів «Tram2000».

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що на трамваї встановлять передні та задні повороти, стоп-сигнали, дзеркала заднього виду, в тому числі ліві, інформаційні системи, а також – системи оплату проїзду. Оскільки цього вимагає українське законодавство.

«Незабаром фахівці Вінницької транспортної компанії розпочнуть процедури адаптації цих вагонів до українського законодавства. Ця підготовка займе певний час, оскільки для того, аби залучити трамваї до пасажироперевезення, вони мають пройти ряд технічних та юридичних процедур», – зазначає заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності Сергій Бузниковатий.

Для довідки

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. Під час першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) Вінниця отримала 116 трамвайних вагонів, а у рамках другого етапу наша громада має отримати до 35 трамваїв «Tram2000».



Переглядів: 989
Поширень: 0

Останні новини