Ошукали більше півсотні громадян: на Вінниччині поліцейські припинили діяльність «сімейного бізнесу» аферистів

Зловмисники ошукали більш ніж 50 людей, серед яких військовослужбовці ЗСУ, з різних регіонів України, завдавши збитків на десятки тисяч. Фігурантам загрожує до 8 років ув’язнення. Триває розслідування.

На платформах з продажу товарів в інтернеті шахраї розміщуючи оголошення про продаж агрегатів сільськогосподарського та промислового призначення: квадроциклів, човнів, бетонозмішувачів, мопедів тощо, яких насправді не мали в наявності. Після отримання від покупців передоплати, аферисти зникали та не виходили на зв’язок.

Викрили шахраїв вінницькі правоохоронці. Зловмисниками виявились співмешканці, жителі Тростянця, 32 та 28 років. Оперативники Управління карного розшуку обласного главку та відділення поліції №2 Гайсинського РУП за силової підтримки КОРД під процесуальним керівництвом прокуратури провели за місцем мешкання фігурантів санкціонований обшук. У результаті вилучили банківські та сім-карти, мобільні телефони, а також комп’ютерне приладдя. 

На сьогодні відомо про понад 50 потерпілих. За попередніми підрахунками, сума завданих їм збитків сягає десятки тисяч гривень. Також поліцейські встановлюють причетність фігурантів до шахрайських дій не лише на території Вінницької, а й інших регіонів. Крім цього, встановлюють усіх постраждалих. 

Слідчі проводять досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за  ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.



Переглядів: 804
Поширень: 0

Останні новини