На Вінниччині ще один священник та дві парафії перейшли до ПЦУ

Ще один священник та дві його парафії увійшли до складу Православної Церкви України на Вінниччини, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Зазначають, що 29 липня 2023 року до митрополита Вінницького і Барського Симеона звернувся священник УПЦ (що перебуває у єдності з московським патріархатом) протоієрей Анатолій Кузнецов з проханням прийняти його у клір Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України.

Священник передав Архієрею прохання про приєднання до ПЦУ від своїх парафіян з сіл Михайлівка та Жабелівка Вінницького району.

Після спілкування зі священником митрополит Симеон вручив отцю Анатолію Указ про прийняття його в клір Вінницької Барської єпархії ПЦУ разом із парафіями Святого апостола і євангелиста Іоана Богослова селі Михайлівка та Ікони Божої Матері «Казанська» селі Жабелівка.

"Архіпастир передав через протоієрея Анатолія благословення парафіянам, котрі разом зі своїм настоятелем прийняли мудре і правильне рішення приєднатися до канонічної помісної Православної Церкви України", - зазначають в пресслужбі єпархії. 

Фото: Пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ



Переглядів: 892
Поширень: 0

Останні новини