Хореографічний колектив «Мальви» з Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв виборов гран-прі Міжнародного конкурсу «ЄвроЛіто»

Вихованиці Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв «Мальви», під керівництвом викладачки Олени Попової, вибороли гран-прі Другого Міжнародного багатожанрового конкурсу «ЄвроЛіто» (International talent competition, Kyiv-London) в номінації «хореографія».

Найвищу нагороду в конкурсі дівчатам принесло виконання хореографічної композиції «Тарантела» з категорії «народний танець».

«Загалом участь у цьому конкурсі взяли діти з різних країн. За результатами змагань було лише три гран-прі, і в тому числі - цю нагороду вибороли й наші дівчатка. Це свідчить про талант та високий рівень нашого колективу та віддану працю викладачів, які намагаються приділити дітям якомога більше уваги», - зазначає директорка КЗ “Вінницька-Хутірська дитяча школа мистецтв» Тетяна Висоцька.

Для «Мальв», за її словами, це вже не перша нагорода. Зразково аматорський хореографічний колектив постійно бере участь як у Всеукраїнських, так і Міжнародних конкурсах і практично завжди здобуває перші, другі, рідше - треті місця.

Профільним напрям хореографічного відділення Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв є саме народно-сценічний танець.

Популяризація народно-сценічної хореографії є творчим кредом викладачок школи Ганни Павлюк та Олени Попової. Разом з тим, своїх вихованців вони навчають і класичному танцю, як того вимагає типова програма з хореографії. Водночас учні школи вивчають історію хореографічного мистецтва та опановують музичну грамоту.

«Завдяки таким викладачам, я впевнена, що у наших вихованців попереду ще багато перемог», - зазначає Тетяна Висоцька.


Теги: Культура

Переглядів: 1119
Поширень: 0

Останні новини