На Вінниччині 35 га землі з водоймою вартістю 180 млн грн передано у комунальну власність сільської громади

За сприяння Жмеринської окружної прокуратури виконано рішення Господарського суду Вінницької області від 20.10.2022 та постанову Північно-західного апеляційного господарського суду від 06.02.2023, якими приватне підприємство зобов’язано повернути у комунальну власність Северинівської громади Жмеринського району водний об’єкт загальнодержавного значення із земельною ділянкою водного фонду площею 35 га вартістю майже 180 млн грн. 

Про це пише Вінницька обласна прокуратура.

Прокуратура в судовому порядку наполягала на поверненні об’єкта, оскільки він у 2005 році був наданий в оренду підприємству для риборозведення та рибальства всупереч чинному законодавству.

До того ж, бюджет недоотримав грошових надходжень, оскільки не було проведено нормативної грошової оцінки землі, відтак занижено орендну плату за користування земельною ділянкою та водоймою. 

На сьогодні на виконання рішень судів державним виконавцем вчинено дії, за результатами яких земельну ділянку водного фонду та водний об’єкт загальнодержавного значення передано Северинівській сільській раді за актом прийому-передачі. 



Переглядів: 605
Поширень: 0

Останні новини