Юні вінничани вибороли перемоги на міжнародному конкурсі малюнків

Вихованці Вінницької дитячої художньої школи Софія Демидюк та Макар Гевлич створили патріотичні комікси про духів природи, в яких зображення тісно переплітаються з сьогоденням. Роботи дітей гідно оцінило журі міжнародного конкурсу «Українська міфологія».

Юні таланти зуміли оживити забуті образи української міфології, надавши їм нового дихання та сучасного вигляду.

Макар Гевлич створив комікс під назвою «Нехай щастить, враже», де зобразив мальовану історію «Навіть Міфічні істоти захищають країну від ворога». Головна героїня коміксу – Мавка і «рускій», який заблукав із вкраденою пралкою. Цей сюжет із гумором показує, що навіть потойбічні сили допомагають нам знищувати ворогів.

А Софія Демидюк у своїй роботі «Невдалий день для лісорубів» зобразила добрих духів, що за своїм зовнішнім виглядом схожі на маленьких пухнастих звіряток. Цим дівчинка нагадала, про незаконну вирубку карпатських лісів. В її роботі вдало розкриті персонажі гуцульської міфології Мавка та хухи, які також стоять на захисті природи та довкілля.

Як розповіла викладачка Вінницької дитячої художньої школи Ярослава Бондар, про конкурс вона дізналась із соціальних мереж та запропонувала своїм учням взяти у ньому участь.

«Ми саме розпочинали нове завдання, яке передбачало виконання коміксу з вигаданим персонажем, тому тематика конкурсу гарно з ним поєдналась і в учнів вийшли чудові мальовані історії про духів української міфології», – говорить Ярослава Бондар.

Також вона додала, що до художньої школи Макар та Софія прийшли змалку, а нині їм вже по чотирнадцять. Вони активні й талановиті, учасники багатьох конкурсів та виставок і в цьому році стали стипендіатами міського голови. Діти постійно обмінюються думками, дискутують над прочитаними книгами та обговорюють твори сучасних українських авторів.

«Приємно спостерігати, як формується світогляд цих юних українців, як вони реагують на події сьогодення, як ці рефлексії відображаються у їхніх малюнках, – говорить Ярослава Бондар. – Своїм завданням, як педагога, я бачу формування таких свідомих, патріотичних, чутливих до світу особистостей, які з допомогою творчості та мистецтва будуть впливати на цей світ. І даний конкурс – це вагома культурна подія, він розкриває для нас цілий культурний пласт пов'язаний з давньою українською міфологією, дає глибше розуміння того, як українці взаємодіяли з природою та світом довкола».



Переглядів: 593
Поширень: 0

Останні новини