У Вінницькій громаді від початку року надали 2722 послуги супроводу людям із порушенням зору

На базі Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працює Муніципальна служба надання соціальних послуг фізичного супроводу осіб з інвалідністю з порушенням зору І групи та перекладу жестовою мовою. Соцпрацівники надають допомогу, зокрема, незрячим людям, які самостійно не можуть пересуватися по місту.

З початку 2023 року послугою супроводу скористалися 76 осіб з I групою інвалідності по зору. Станом на 11 серпня 2023 року соціальні працівники надали 2722 послуги. Звернень за перекладом жестовою мовою наразі не надходило.

Муніципальна служба супроводу осіб з інвалідністю по зору І групи та перекладу жестовою мовою наразі супроводжує незрячих людей в лікарні, аптеки, магазини, на ринки та у соціальні заклади. Мешканці Вінниці, що мають інвалідність по зору І групи, завдяки супроводу, мають можливість подавати документи, безпечно прямувати в установи та організації, отримувати різноманітні послуги та інше.

«Люди з вадами зору, які не мають поруч рідних, щоб допомогти, можуть розраховувати на наших соцпрацівників. Окрім власне супроводу, наша Муніципальна служба сприяє соціалізації людей з інвалідністю по зору», – зазначає директор Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

Як отримати послугу

Замовити послугу супроводу та перекладу жестовою мовою можна за телефонами: 67-07-44, 097-966-00-12, 073-213-65-05. Для вінничан та внутрішньо переміщених осіб вони безкоштовні.

Графік роботи служби: з понеділка по п’ятницю, з 8:30 до 17:00. Обідня перерва: з 13:00 до 13:30.

Подати заявку на послугу необхідно за 24 години. В екстрених випадках, коли людині терміново потрібну кудись піти, послугу можуть надати як виняток за наявності вільного соціального працівника.

Щоб подати заявку, необхідно надати такі документи:

Заява до Департаменту соціальної політики (форма заяви затверджена Міністерством соціальної політики); Копія довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності.


Переглядів: 458
Поширень: 0

Останні новини