Баяніст Владислав Левицький з Вінниці отримав перемоги на 19 мистецьких конкурсах

Випускник Вінницької дитячої музичної школи №2, а нині першокурсник народного відділу Вінницького фахового коледжу мистецтв імені М.Д. Леонтовича – Владислав Левицький здобув вражаючу кількість перемог на різноманітних Всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсах. У шести з них отримав найвищу нагороду – Гран-прі.

На шляху до майстерності Владислава супроводжує викладачка й наставниця Лілія Ярко, яка ділиться з ним музичною мудрістю. Вона переконана, що баян – це не просто інструмент, а справжній малий оркестр, здатний імітувати найрізноманітніші тембри, від флейти до органу.

«Владиславові пощастило мати не лише обдаровану душу, а й підтримку від мами, яка замовила для нього особливий баян від відомого майстра з Києва», – говорить Лілія Ярко.

Репертуар юного баяніста різний: від арій та елегій до сучасних творів українських композиторів.
Особливо до душі Владиславу твори Ярослава Олексіва, декана Львівської музичної академії, кандидата музикознавства, який втратив дружину через атаку ворога по Вінниці минулого року.

Саме твори «Ніч на полонині» та «Дитяча сюїта» принесли успіх Владиславу у конкурсах. Викладач Лілія Ярко бачить у своєму вихованцеві майбутнього успішного музиканта, який має природний талант і здібності. Надалі юнак планує продовжувати музичну освіту в одній із консерваторій нашої держави.

Разючим є список досягнень Владислава на першому курсі. Він здобув перемоги у 19 різноманітних конкурсах, із них шість – Гран-прі.

Як зазначила викладачка, виступ Владислава на проєкті «Квітуча Україна» у числі найкращих потрапив також на в онлайн фестиваль «MUSIC RECITAL 4ALL» до партнерів з Канади, де був відзначений дипломом. Зокрема, юний баяніст отримав Гран-прі II Відкритого патріотичного фестивалю-конкурсу «Народ-герой героїв появляє».

«В цьому році на цей конкурс подали 1883 заявки. Владислав каже, що не очікував здобути перемогу, оскільки конкуренція була дуже сильною», – підкреслила Лілія Ярко.



Переглядів: 667
Поширень: 0

Останні новини