Сьогодні на Замковій горі підняли найбільший у Вінниці стяг

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають прекрасне свято - День Державного прапора України. З цієї нагоди на Замковій горі у Вінниці підняли найбільший у місті та області стяг. Урочисту церемонію відвідали представники міської та обласної влади.

Замкова гора у Вінниці – одна із найвищих точок міста. Там розташований 50-метровий флагшток з прапором. Сьогодні на нього урочисто підняли жовто-блакитний стяг.

«Наш величний стяг несе в собі усю багатовікову історію нашого народу. Саме під синьо-жовтими кольорами з покоління в покоління українці боролися і продовжують боротися за власну свободу і волю», – такими словами ведучого розпочався захід.

Урочистому підняттю прапора передувала хвилина мовчання за загиблими українськими воїнами – тими, хто віддано та мужньо боронить свободу України та її суверенітет.

«Під жовто-блакитним прапором українці декілька віків захищали нашу країну від загарбників. У ХХ столітті жовто-блакитний прапор став символом проголошення Української Народної Республіки. Згодом під цим стягом проти нацизму та комунізму боролися українські воїни ОУН-УПА. І сьогодні ми продовжуємо воювати за свою свободу і суверенітет. Наше завдання, як нації, під жовто-блакитним прапором здобути Перемогу і мирно жити у своїй державі», – підсумував Сергій Моргунов.



Переглядів: 771
Поширень: 0

Останні новини