У вінницьких ЦНАПах створюють інклюзивні умови для отримання адміністративних послуг усіма громадянами

Вінниця продовжує створювати безбар’єрні умови в усіх секторах життєдіяльності міста. Не менш важливою є й сфера надання адміністративних послуг. ЦНАП «Прозорий офіс» Вінницької міської ради долучився до національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Зокрема, ця програма має на меті покращити надання послуг людям з інвалідністю.

Відтепер в усіх територіальних відділеннях та на віддалених робочих місцях ЦНАПу вінничанам доступна система відеозв’язку від Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих». Вона дозволяє дистанційно спілкуватися з професійним перекладачем жестової мови.

У департаменті адміністративних послуг зазначають, що завдяки цьому нововведенню фахівці «Прозорих офісів» можуть безперешкодно консультувати людей, які спілкуються виключно мовою жестів. У такому випадку адміністратор, використовуючи спеціальний додаток на смартфоні, зв’язується із кваліфікованим сурдоперекладачем, який у режимі відеозв’язку допоможе провести розмову з відвідувачем.

«Ми продовжуємо впроваджувати заходи у цьому напрямку, оскільки для нас важливо і надалі створювати якісний та доступний сервіс для всіх жителів нашої громади», – зазначає директорка департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук.



Переглядів: 770
Поширень: 0

Останні новини