Спека у Вінниці посилиться до +37: синоптики розповіли, коли стане прохолодніше

У неділю, 27 серпня, у Вінниці зафіксували температурний рекорд. Температура повітря становила +35 та перевищила попередній максимум, зафіксований 1992 року. 

Якою буде погода у нашому місті у кінці серпня та коли на Вінниччині стане прохолодніше, розповіли синоптики.

У понеділок, 28 серпня, Україну охопила ще сильніша спека, ніж напередодні. За прогнозом синоптикині Наталки Діденко, цього тижня температура повітря досягне +32+37 градусів. При цьому найспекотніше буде на півдні, у центрі та на півночі країни.

"Послаблення сильної спеки - орієнтовно з четверга", - прогнозує синоптикиня. 

Як зазначають у Вінницькому обласному центрі з гідрометеорології, цього тижня на вінничан очікує нестійка погода, яка буде обумовлюватися чергуванням улоговини з північного заходу та гребеня антициклону із заходу. 

У вівторок, 29 серпня, небо у місті Вінниця буде мінливо хмарним, вдень короткочасний дощ. На Вінниччині можлива гроза.  Денна температура сягне +37, вночі до +21.

"По можливості намагайтесь без особливої потреби не виходити на вулицю під час найбільшої сонячної активності", - закликають вінницькі гідрометеорологи. 

У середу рівень спеки дещо знизиться: 30 серпня у Вінниці пройде короткочасний дощ із грозою. Вдень повітря прогріється до +31, вночі +22.

В четвер, 31 серпня, на вінничан знову чекають опади – невеликий дощ із грозою. Вдень стовпчик термометра опуститься до +29, нічна температура +15+20.

У п’ятницю, 1 вересня, Вінницька область буде знаходитись під впливом циклону з південного сходу. Очікується короткочасний дощ, вдень місцями гроза. Температура продовжить знижуватись: вдень +27, вночі +12+17. 

У суботу опадів не передбачається. Синоптики наголошують, що протягом 29-31 серпня на Вінниччині залишається надзвичайна 5-го класу пожежна небезпека. Мешканцям регіону нагадують про необхідність бути вкрай обережними при поводженні із вогнем.


 
 


Теги: погода

Переглядів: 7180
Поширень: 0

Останні новини