Сучасні та ефективні: як обрати планшет для навчання та роботи

Промайнули часи, коли студенти та школярі вимушені були носити важкі портфелі, наповнені підручниками та зошитами. Сьогодні навчатися можна навіть дома, адже сучасні технології дозволяють завжди бути на зв’язку з вчителями та однокласниками. Для цього знадобиться лише будь-який пристрій з підтримкою Wi-Fi чи 4G. Смартфон занадто малий для таких цілей. Персональний комп’ютер – занадто габаритний. А ось планшет чи ноутбук у форматі тонкого ультрабука найкращим чином підходять для навчання чи роботи. Причому ви не прив’язані до одного місця, а можете подорожувати будь-де.

Купуємо планшет до школи онлайн: важливі характеристики для вдалого вибору

Вибір різноманітних комп’ютерних пристроїв нині дивує, адже купити планшет можна за ціною від двох тисяч до ста тисяч і навіть більше гривень. Звісно, школяру не знадобиться найпотужніший девайс. Втім, треба уважніше аналізувати характеристики, аби зробити вдалий вибір. Ось на які чинники треба зважати:

    Продуктивність

Основа будь-якого сучасного планшета – його процесор. Вибираючи гаджет, варто звертати увагу на:

Тип процесора. Відомі виробники, такі як Qualcomm або Apple, гарантують високий рівень продуктивності. Кількість ядер. Чим їх більше, тим вища здатність пристрою обробляти інформацію. Частота. Висока частота гарантує швидке виконання завдань. Оперативна пам'ять. Мінімум 4 GB для комфортної роботи. Вбудована пам'ять. Обсяг від 64 GB, щоб мати можливість зберігати всі необхідні файли.

Будь-яка дитина захоче пограти в різні ігри після уроків. Лише продуктивний та сучасний планшет здатен витримати таке навантаження.

    Дисплей

Екран - це те, на що дивиться користувач найчастіше. Тому зважаємо на наступні фактори:

Роздільна здатність. Мінімум Full HD для якісного зображення. Технологія матриці. OLED або IPS забезпечать чудові кути огляду і яскраві кольори. Діагональ. Залежно від потреб, але ідеальний розмір – від 10 до 12 дюймів. Мультитач. Модель вибирається із підтримкою декількох точок дотику. Захист. Антивідблискове покриття та стійкість до подряпин.

Бажано, щоб фільтр синього відсіював небажані частоти, що призводять до швидкого погіршення зору.

    Підключення та комунікація

Планшет має бути завжди на зв'язку. Це забезпечують:

Wi-Fi. Наявність сучасних стандартів забезпечить швидке підключення. 4G/5G. Для роботи в мережі поза домом. Bluetooth. Для підключення додаткових пристроїв. Порти. USB-C або Lightning для швидкої зарядки та передачі даних. GPS. Якщо є необхідність у геолокації.

Приміром, набирати текст зручніше не на віртуальній, а на фізичній клавіатурі, яку можна під’єднати до планшета через Bluetooth, перетворивши його таким чином на мініатюрний та ультралегкий ноутбук.

    Автономність

У планшета має бути висока автономність. Тому варто приділити окрему увагу акумуляторній батареї:

Ємність. Для планшетів десять дюймів в ідеалі має складати від 7000 тисяч мАг. Така батарея забезпечить автономну роботу в режимі медіаплеєра чи доступу в інтернет впродовж цілого дня. Технологія швидкої зарядки. Дозволить швидко зарядити гаджет. Режим енергозбереження. Продовжує роботу планшета в критичних ситуаціях та за низького відсотка заряду.

Орієнтуючись на ці показники, зможете купити планшет, що повною мірою задовольнить вимоги, зможе працювати в режимі багатозадачності без зависання. Найкращі виробники планшетів: Samsung, Apple, Xiaomi, Realme, Blackview, Lenovo. Бюджетні моделі виходять під брендами Pixus, Prestigio, Teclast, TCL.


Переглядів: 713
Поширень: 0

Останні новини