Вінниця підвищує готовність до повітряної тривоги

У відповідь на звернення вінничан про необхідність посилення системи оповіщення, фахівці департаменту цивільного захисту визначили місця для встановлення 15 додаткових гучномовців на території Вінницької міської територіальної громади. Сьогодні, 31 серпня, виконавчий комітет Вінницької міської ради затвердив кошторис на реалізацію цього проєкту.

Війна в Україні триває вже понад півтора року. Російські війська регулярно обстрілюють міста та села по всій країні. Це створює потребу в ефективному інформуванні населення про повітряну загрозу.

У Вінницькій міській раді фахівці вивчили можливі місця для розміщення додаткових гучномовців. Вони також розглянули звернення вінничан щодо цього питання. Важливо, щоб інформування про можливу небезпеку було своєчасним і зрозумілим для всіх.

«Встановлення додаткових елементів системи оповіщення на території Вінницької територіальної громади дозволить забезпечити якісне інформування населення про ймовірну загрозу. Оскільки важливо, щоб мешканці нашої громади мали змогу вчасно відреагувати на небезпеку», – зазначив директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов.

Також він додав, що у цьому році планується встановлення мінімум 5 таких гучномовців на території Вінницької територіальної громади.

Варто нагадати, що у Вінниці створені різні види оповіщення у разі екстрених ситуацій. Так, якщо з гучномовців системи оповіщення лунатиме церковний дзвін – йдеться про сигнал хімічної небезпеки. Сигналом радіаційної небезпеки є звук дзвону на сполох (дзвону в набат). Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потягу. Після такого сповіщення потрібно увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.



Переглядів: 2696
Поширень: 0

Останні новини