Який сьогодні день: свята, прикмети та заборони на 6 вересня

Сьогодні, 6 вересня відзначають День адміністратора Центру надання адміністративних послуг в Україні. В церковному календарі сьогодні - день пам'яті архангела Михаїла

 

Церковне свято сьогодні

6 вересня в церковному календарі відзначається, як день пам'яті архангела Михаїла, відомого також як Михайлове чудо. Згідно з церковною традицією, архангела Михаїла вшановують, як лідера ангелів. Він також вважається захисником душ покійників, оскільки передбачається, що після смерті він переносить душі, зокрема душу Авраама та Діви Марії, і також охороняє ворота до раю.

Віряни звертаються до архангела Михаїла молитвами, просячи його про зцілення від різних недуг, оскільки він вважається борцем зі злими духами.



Заборони на сьогодні: що не можна робити

Не можна цього дня порушувати дані раніше обіцянки. Не рекомендується сьогодні займатися випічкою, дивитися на сонце та йти далеко від дому. Сьогодні не можна розпускати плітки, думати про погане, відгукуватися на відлуння та сваритися. Не варто також 6 вересня ходити повз цвинтарі та давати гроші в борг.

Народні прикмети та традиції на 6 вересня

Крик синиці у цей день – найближчим часом настане дощова та холодна осінь. Чорні хмари 6 вересня також кажуть про похолодання найближчим часом. Побачити в цей день червону квітку в лісі, або вогник – до нещастя. Сьогодні йде дощ – очікується добрий урожай та суха осінь.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 6 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 6 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Арсеній, Георгій, Денис, Єгор, Кузьма, Максим, Михайло, Петро, Серафим


 

Переглядів: 817
Поширень: 0

Останні новини