Вінниця в скорботі: пішли з життя мужні Герої - Вадим Ілик та Роман Бевза

Сьогодні, 6 вересня, Вінницька громада проводить в останню путь двох справжніх Героїв - Вадима Ілика та Романа Бевза, які служили у військовій частині 3028 Національної Гвардії України і віддали своє життя, захищаючи Батьківщину. Обидва ці військові загинули під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку 29 серпня, повідомляє міська рада

Він завжди був готовий до бою

Вадим Ілик народився 24 грудня 1983 року у селі Вінницькі Хутори і провів своє дитинство і юність в цьому самому місці. Після закінчення школи він отримав освіту в технічному фаховому коледжі та працював на місцевому підприємстві під назвою "Барлінек". Однак головне покликання Вадима завжди було пов'язане із захистом своєї Батьківщини.

Вадим приєднався до військової служби та взяв до рук зброю вже під час початку Антитерористичної операції (АТО) у 2014 році. Протягом року він пережив кілька бойових ротацій та набув значного досвіду в зоні бойових дій. Тому, коли російські війська наважилися на повномасштабне вторгнення, Вадим був готовий відстоювати свою країну і точно знав, що робитиме.

«Вадим відразу зв’язався зі своїми побратимами і рушив на війну. Він служив у бригаді оперативного призначення, тобто був серед тих, хто йшли попереду, – каже брат полеглого воїна В’ячеслав. – Він був по-хорошому впертим, справжнім патріотом, який завжди готовий до бою. Таким його загартувало життя, яке було не мед… Дуже рано ми втратили маму, тож всього доводилось досягати самотужки».

Життя воїна обірвалося у 39 років у бою біля с. Роботине Запорізької області. Без батька залишився 5-літній син.

Церемонія прощання із Вадимом Іликом відбудеться у с. Вінницькі Хутори за адресою: 3-й пров. Сагайдачного, 2. Початок об 11:00 год.

Поховають Героя о 13:00 на місцевому кладовищі (вул. Генерала Шаповала).

Ввічлива, чуйна та добра людина

Роман Бевза народився 23 грудня 1983 року та отримав свою освіту у 8-й загальноосвітній школі, а потім продовжив навчання в Вінницькому технічному фаховому коледжі. Після завершення навчання Роман відслужив строкову військову службу та розпочав свою цивільну кар'єру. За свою сумлінну роботу та відданість справі його багаторазово нагороджували грамотами та цінними подарунками.

Але коли Батьківщина вимагала захисту, Роман Бевза відразу прийняв виклик і приєднався до воєнних рядів, віддавши своє серце і душу цій священній справі. Він виконував свій обов'язок з честю та відданістю і заплатив найвищу ціну за мир в Україні - власне життя. Роман Бевза помер у віці 33 років.

Пам'ять про нього назавжди залишиться в серцях тих, хто його знали, бо він був ввічливою, чуйною і доброю людиною, яку завжди будуть любити та поважати.

Церемонія прощання із Захисником розпочнеться о 10:00 год. за адресою: вул. Батозька, 12 (Центр Реквієм).

Поховають Героя об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Героям!



Переглядів: 5993
Поширень: 0

Останні новини