Чому сон з відчиненим вікном може бути шкідливим: дослідження та поради

Багато людей вважають, що спати з відкритими вікнами сприяє кращому сну через постійний доступ свіжого повітря у приміщення. Проте наукове дослідження прийшло до зовсім інших висновків. Фахівці рекомендують спати з закритими вікнами, навіть влітку.

Хоча можна вважати, що свіже повітря сприяє засипанню, це неправдиве переконання, яке стало нерозривною частиною нашого усвідомленого досвіду, повідомляє ТСН.

Як відчинене уночі вікно може вам нашкодити

У 2020 році було проведено дослідження в Університеті Йоганна Гутерберга (Майнц), яке довело, що звичка залишати вікна відкритими на ніч може має негативний вплив на здоров'я. В деяких випадках це може навіть призвести до фатальних наслідків для організму. Під час дослідження вчені прийшли до висновку, що шум нічного транспорту суттєво впливає на самопочуття людини. Навіть під час глибокого сну, людина підсвідомо сприймає цей шум. Багато також залежить від місця розташування будинку та самої квартири. Наприклад, житло, розташоване біля проїжджої частини, буде відчувати значно вищий рівень шуму.

Як виспатись не відчиняючи вікно

Спеціалісти рекомендують відкривати вікно на 15 хвилин перед сном і вранці відразу після пробудження. За словами снотерапевта та сомнологині Інгрід Вербек, ідеальна температура для спальні - це 15-20 градусів тепла. У спеку важливо забезпечити комфортну температуру для глибокого сну. Якщо ваше тіло надто холодне або надто гаряче, це може призвести до розгубленого сну і частих пробуджень, що негативно впливає на ваше здоров'я.

Тому, щоб не відкривати вікно, ви можете встановити кондиціонер або використовувати вентилятор для охолодження повітря у спальні. Провітрювання перед сном також може бути достатнім для створення комфортних умов для сну вночі.



Переглядів: 815
Поширень: 0

Останні новини