У Вінниці містянам пропонують проголосувати за найкращу ідею пам'ятного знака загиблим Героям на територіях шкіл

У Вінниці при школах планують облаштувати пам’ятні місця для вшанування загиблих Героїв, які навчалися у цих закладах освіти. Раніше відбулося засідання кваліфікованого журі архітектурного конкурсу, де серед 16 робіт шляхом аналізу проєктів, обговорень та дискусій визначили три кращі роботи. Тепер вінничанам пропонують обрати найкращу ідею для облаштування пам’ятного місця.

За словами головного архітектора Вінниці Євгена Совінського, метою проведення архітектурного бліцконкурсу було: отримати гармонійне, збалансоване рішення об'єкта малої пластики, яке дасть можливість розміщувати інформацію про військових, що полягли в російсько-українській війні і навчалися у закладі освіти.

“Конкретне місце розміщення на території кожної школи за зверненням адміністрації, командування чи родин буде визначатись ситуативно в залежності від характеру ділянки. Тому ескіз-ідея має розроблятися з урахуванням універсальності та типізації для застосування у навчальних закладах територіальної громади незалежно від площі ділянки та її розташування”, – додає Євген Совінський.

Головний архітектор зазначає, що конструкція своїм образом та виглядом має допомогти вчителям та учням пронести крізь роки пам'ять про подвиг тих, хто віддав найцінніше – життя – у час жахливих подій війни за збереження державності України.

Наприкінці травня відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого конкурсу на кращу ідею пам’ятного знака на честь Героїв та Героїнь, полеглих у російсько-українській війні, для встановлення на територіях шкіл. Тоді визначили три кращі роботи та присвоїли їм призові місця:

№ 069: Дзеркальний пам’ятний знак із закликом “подивись на себе”;

№ 132: “Скринька пам'яті”, яка береже дані про воїна;

№ 333: Цегляна стіна з слідами від снарядів – ран у душі кожного українця.

Тепер вінничанам пропонують долучитися до опитування на кращу ідею для встановлення пам'ятного знака за загиблими Героями на території шкіл міста. Проголосувати можна тут.

Опитування триватиме до 20:00 10 вересня. Після його завершення департамент архітектури сформує фінальний варіант, який вигляд матиме пам’ятне місце.



Переглядів: 995
Поширень: 0

Останні новини