Безкоштовна вакцинація та піклування вищого рівня: муніципальний притулок, як надія чотирилапих друзів

Вінницький муніципальний притулок для тварин пропонує повний набір послуг для бездомних тварин, включаючи вакцинацію, стерилізацію та догляд. Крім цього, притулок активно працює над зменшенням кількості безпритульних тварин у місті, застосовуючи гуманні методи та сприяючи їх адопції. Так, за останні вісім місяців, вдалося знайти новий дім для 53 собак, - повідомляє міська рада

За словами начальника Муніципального притулку для тварин, Леоніда Зелінського, співробітники закладу щодня докладають зусиль для популяризації турботливого та відповідального ставлення до чотирилапих друзів, що відображається у їх роботі.

«Сьогодні усі ми маємо відповідально ставитись до питання безпритульних тварин. Адже дбайливе ставлення до хвостанів, небайдужість громадян – це запорука вирішення цієї теми. Ми звикли думати, що місто – людське середовище, але насправді ми ділимо його з тваринами, які знають правила не гірше за нас. Вони давно стали частиною нашої міської екосистеми», – говорить Леонід Зелінський.

Також він наголосив, що у Вінницькій громаді регулярно проводиться вилов безпритульних собак та котів, які потім піддаються стерилізації, вакцинації та повертаються в їхнє природне середовище. Процес цей відбувається на постійній основі. Протягом січня-серпня 2023 року фахівці Муніципального притулку успішно стерилізували 550 собак і 1040 котів, демонструючи важливий внесок у контроль над популяцією безпритульних тварин.

«Щодня надходять заявки на вилов безпритульних тварин. Ми проводимо їм усі необхідні процедури, зокрема, кліпсуємо», – наголосив Леонід Зелінський.

Так, у закладі щотижня безкоштовно вакцинують собак та котів від сказу. Допомагають як безпритульним тваринам, так і домашнім улюбленцям. Однак, їхнім господарями спершу варто попередньо зареєструватися та повідомити про свої наміри привести свого хвостаня на процедуру.

А ще у ветеринарній клініці Муніципального притулку тваринам проводять огляд та інші санітарні процедури. Крім того, фахівці запрошують вінничан завітати до закладу, аби обрати собі вірного чотирилапого друга.

«Приходьте, знайомитися з нашими підопічними собаками у Муніципальний притулок для тварин. Оберіть собі чотирилапого друга, який щодня даруватиме вам безумовну любов. Завжди вноситиме заспокійливу ауру в будинок і стежитиме за його безпекою», – підкреслив Леонід Зелінський.

«Наші військові, ризикуючи своїм життям, рятують всіх чотирилапих хвостиків на передовій. Тому ми своєю чергою маємо подбати про майбутнє цих милих створінь, які є у нашому місті. Та виховувати відповідальне покоління, аби бути впевненими у тому, що в майбутньому зможемо змінити ситуацію та подарувати дім усім тваринкам. Кожен вуличний хвостик, мріє стати домашнім улюбленцем. Якщо ви вирішили завести собі собаку, дайте шанс одному з них на здійснення заповітної мрії», – каже ветеринарний лікар притулку Світлана Савіч.

Щоб ближче познайомитися із тваринами та обрати собі вірного друга, потрібно навідатися до Вінницького муніципального притулку, за адресою: вул. Гонти 26 Е.

Телефон для довідок: 0673838377 та 0673834009, фейсбук сторінка www.facebook.com/vinmsfa.



Переглядів: 805
Поширень: 0

Останні новини