Містяни обиратимуть: у Вінниці стартує конкурс "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади"

Учора, 11 вересня, експертна група конкурсу "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади" провела друге засідання, під час якого вони одноголосно визначилися з проєктами, які будуть брати участь у загальному голосуванні. Після першого засідання Експертної групи 28 серпня 2023 року, з 72 проєктів позитивну оцінку отримали 39 з них. Під час вчорашнього розгляду ще 11 проєктів були доопрацьовані, і ще 5 ініціатив були допущені до голосування.

Так само, як і попередній раз, засідання Експертної групи відбулося в онлайн-форматі за допомогою платформи ZOOM і було транслюване в соціальній мережі "Фейсбук" на сторінці "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади" та "Департамент відновлення та розвитку ВМР". Це дозволило широкому загалу громадян, авторам проєктів і відповідальним особам за їх подальшу реалізацію - представникам департаментів і структурних підрозділів Вінницької міської ради - долучитися до обговорення і прийняття рішень.

«На етапі подання проєктів ми побачили наскільки вмотивовані вінничани, конкретно та ретельно готують свої пропозиції й відстоюють право на їх реалізацію», – відзначила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради, заступниця голови Експертної групи конкурсу Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, що голосування за проєкти стартує 15 вересня і триватиме до 15 жовтня 2023 року. Кожен житель громади може віддати свій голос за 4 різних проєкти: два великих та два малих. Цьогоріч голосування відбудеться за змішаною системою, а саме:

з 15 до 30 вересня голосування проходитиме лише в електронному вигляді: на платформі е-DEM; з 30 вересня по 15 жовтня – у змішаному форматі (електронному та паперовому).

Уся детальна інформація про процедуру голосування оприлюднена на офіційному вебпорталі міської ради в сервісі «Бюджет громадських ініціатив ВМТГ».



Переглядів: 591
Поширень: 0

Останні новини