Муніципальна поліція склала 74 протоколи на порушників, які забруднюють водні об’єкти

З середини квітня по 9 листопада  у Вінниці працювала  робоча група, яка проводила перевірки водних об’єктів та прибережно-захисних смуг міста щодо їх забруднення. За час своєї роботи представники робочої групи склали 74 протоколи на порушників, які викидали сміття у річки або вивели каналізаційні труби у водні об’єкти. Розмір штрафу становить від 340 до 1360 гривень.

Щороку у місті проводиться робота щодо зменшення викидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище. Часто самі мешканці завдають значної школи природі спалюючи листя, створюючи сміттєзвалища та викидаючи непотріб у ставки і річки.

З квітня у місті створена робоча група щодо перевірки водних об’єктів та їх прибережно-захисних смуг. До її складу входять працівники КП «Муніципальна поліція», представники департаменту комунального господарства та благоустрою,  голови квартальних комітетів, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, Вінницьке регіональне управління водного господарства. 

«На жаль, деякі вінничани захаращують відходами та сміттям прибережні території та водні об’єкти. Забруднюють річки, виводячи в них каналізаційні стоки з приватних будинків. Влаштовують на прибережних зонах гноярки та сміттєзвалища, які також є джерелами забруднень. Як наслідок, якість води погіршується, що негативно впливає на здоров’я вінничан», – каже заступник  начальника КП «Муніципальна поліція» Віталій Чигур.

Як зазначив Віталій Чигур,  за час роботи робочої групи складено 74 протоколи щодо порушень правил благоустрою по забрудненню водних об’єктів. Розмір штрафу складає від 340 до 1360 гривень. 



Переглядів: 3506
Поширень: 0

Останні новини