Розслідування держзради: СБУ обшукує нардепа Нестора Шуфрича

Служба безпеки України веде обшуки в житлових приміщеннях Нестора Шуфрича, народного депутата від політичної партії ОПЗЖ, якого підозрюють у справі про державну зраду. Цю інформацію оголосив редактор "Цензор.Нет" Юрій Бутусов у п'ятницю, 15 вересня, - повідомляє редакція zaxid.

Обшуки пов'язані з розслідуванням шпигунської мережі, яку влаштував колишній нардеп, екс-заступник секретаря РНБО та співробітник російського ФСБ Володимир Сівкович. Інкримінували Сівковичу зраду державі в липні 2023 року.

«За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російської пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада», – повідомив журналіст.

Проросійського депутата Нестора Шуфрича обшукують у селищі Козин, Київської області, де розташований його будинок. За інформацією співрозмовників "Суспільного", вже проведено понад 50 обшуків у його справі. Наразі Шуфрича ще не затримали.

Якщо  Шуфричу інкримінують державну зраду, то за цими звинуваченнями може загрожувати йому довічне ув'язнення. Проте правоохоронні органи наразі не надали коментарів щодо можливого затримання нардепа та не уточнили, за якою статтею Кримінального кодексу України він підозрюється.

Володимира Сівковича та колишнього начальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча викрили у державній зраді. Вони сприяли вторгненню Росії до України та намагалися приховати від правоохоронних органів та влади України плани Кремля щодо війни. Обидвох затримали у липні 2023 року.

На них покладають звинувачення у керівництві злочинною спільнотою, державній зраді та пособництві у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, які становлять державну таємницю. Цим проросійським посадовцям загрожує довічне ув'язнення.



Переглядів: 546
Поширень: 0

Останні новини