Громадськість впливатиме на покращення роботи Вінницької митниці

Днями у Вінниці за участі ГУ ДФС у Вінницькій області та Вінницької митниці відбувся «круглий» стіл щодо  посилення громадського впливу на процеси реформування Вінницької митниці. На заході виконавчий директор ВО ГО “Спілка підприємців “СТІНА” Олександр Сологуб презентував проект «Діалог зі сприяння торгівлі», що виконується за сприяння Інституту економічних досліджень і політичних консультацій та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Він розповів про цілі і завдання проекту, а також про заплановані заходи, які спрямовуватимуться на виявлення проблем та підготовку рекомендацій щодо покращення роботи Вінницької митниці ДФС, підготовлених на основі громадської оцінки її роботи із урахуванням специфіки транскордонного регіону.

На співпраці з фіскальною та митною службою області в ході обговорення проблематики зібрання наголосив голова  Громадської ради при ГУ ДФС у Вінницькій області Юрій Захарчук.

Перший заступник начальника Вінницької митниці ДФС Путишин І.І.  проінформував про реалізацію принципу «єдиного вікна» при проходженні митних процедур який спрощує для учасників зовнішньоекономічної діяльності умови подання документів для проведення відповідних видів контролю та дозволяє мінімізувати участь посадових осіб у їх здійсненні. «Вінницькою митницею впроваджуються процедури прискорення обслуговування суб’єктів ЗЕД, зокрема імпортні операції проходять за 40 хвилин, а експортери витрачають на митне оформлення лише 20 хвилин», - наголосив посадовець.

Представників бізнесу та громадськості було запевнено у подальшій підтримці громадських ініціатив органами фіскальної служби, спрямованих на підвищення відкритості відомства та сервісного обслуговування платників.



Переглядів: 2357
Поширень: 0

Останні новини