Дія.Engine: інструмент для створення найзручнішої цифрової держави

Дія.Engine - це інноваційний інструмент, який дозволяє органам влади зручно та швидко створювати реєстри, автоматизувати послуги та бази даних. Це допоможе державі зекономити значні кошти, а громадяни отримуватимуть якісні онлайн-сервіси швидше.

Більшість існуючих баз даних та систем в Україні застарілі з технологічної точки зору та вразливі до кібератак. Деякі навіть все ще зберігаються у паперовому або електронному форматі Excel. Без їхнього оновлення та перетворення неможливо будувати найзручнішу цифрову державу.

На платформі Дія.Engine наразі розробляється 50 реєстрів, з яких деякі вже працюють на користь українських громадян. Наприклад, Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна вже допоміг запустити послугу єВідновлення в Дії, що стала основою для прозорої відбудови.

Для створення реєстрів на платформі Дія.Engine не потрібні великі команди чи висококваліфіковані фахівці. Засвоїти широкий спектр функцій можна легко і швидко. Наразі 70 розробників вже готові та активно працюють над створенням реєстрів та цифрових послуг на цій платформі.

Подальший розвиток передбачає ще більше реєстрів та нових послуг. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров наголошує на вдячності Фонду Східна Європа, GIZ та уряду Німеччини за їхню підтримку та допомогу у будівництві цифрової країни.



Переглядів: 555
Поширень: 0

Останні новини