Вінницькі екологи перевірили якість води в Дністрі: результати обстеження

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Вінницькій області обстежили басейн річки Дністер та гідроелектростанцій, які розміщені на руслі річки Мурафа. Фактів порушення вимог природоохоронного законодавства, пов’язаних із обмеженням пропуску води, не виявили.

В ході обстеження фахівці відділу інструментально – лабораторного контролю відібрали проби поверхневих вод з басейну річки Дністер в таких точках:

р. Дністер 500 м нижче скиду зворотних вод КП « Ямпільводоканал»; р. Дністер 500 м нижче скиду зворотних вод Могилів – Подільського МКП « Водоканал»; р. Дністер нижче Новодністоровської ГЕС за межами села Бернашівка; р. Мурафа 50 м нижче розташування ТОВ «БІМОЛ» смт Чернівці; р. Мурафа за 500 м перед впадінням в річку Дністер; р. Немія 150 м нижче скиду зворотних вод Копайгородського ККП; р. Мурашка 150 м нижче скиду зворотних вод Шаргородського КП.

Визначали основні показники забруднюючих речовин: азоту амонійного, нітратів, нітритів, фосфатів, сульфатів, хлоридів, ХСК, концентрація яких нормується у водних об’єктах для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення.

За результатами аналізу концентрації забруднюючих речовин у всіх пробах знаходяться в межах допустимого значення. Також, під час відбору проб контролювався рівень розчинного кисню, який в усіх пробах знаходився в межах допустимого значення від 4,2 мг/дм³ до 10,4 мг/дм³, при нормі не менше 4 мг/дм³.



Переглядів: 626
Поширень: 0

Останні новини