"День води" та фотоконкурс: вінничан запрошують долучитись до акції (деталі)

У п'ятницю, 29 вересня, у місті Вінниця відбудеться акція «День води», яка спрямована на прибирання прибережних сму. Організатором заходу є департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради. Вони запрошують всіх бажаючих долучитися до цієї ініціативи та разом внести свій внесок у збереження природних водних ресурсів у їх природному стані. Також акція має на меті звернути увагу громадськості та бізнесу на важливість дбання про водні об'єкти.

За словами директорки департаменту відновлення та розвитку ВМР, Ольги Ремешевської, мешканці Вінниці, які цікавляться станом навколишнього середовища, можуть організувати невеликі групи і приходити в зручний для них час на будь-яке місце, де знаходяться водойми, для проведення прибирання.

У час важких випробувань, трагічних подій та боротьби всієї України за свободу, стало зрозуміло, наскільки важливо об'єднуватись. Оскільки одним з пріоритетів Вінницької громади є збереження довкілля, ми хочемо звернути увагу на те, що водозабезпечення – громад та домогосподарств – це питання національної безпеки. Тож хочемо згуртувати небайдужих вінничан довкола збереження водойм, очистки берегів та раціонального водокористування. Запрошуємо підтримати Всеукраїнську акцію єднання «День води» у Вінниці та долучитися до прибирання прибережних смуг 29 вересня”, – сказала вона.

Звісно, приєднатися до толоки можна разом з родиною чи друзями, які поділяють ваші цінності і підтримують ідеї дбайливого ставлення до природи. Це чудова можливість не лише зробити внесок у збереження природних ресурсів, а й провести активний та корисний час на свіжому повітрі.

Участь у такій акції може стати фізичною розрядкою та психологічним перезавантаженням, оскільки дозволяє відпочити в природному середовищі та займатися корисною діяльністю.

Прибирання прибережних смуг в рамках акції єднання «День води» – це національна ініціатива, отож в багатьох регіонах України, де це можливо, люди вийдуть на толоки. Прибираючи ту чи іншу територію, учасники ще й можуть взяти участь у фотоконкурсі, який триватиме з 29 вересня по 1 жовтня 2023 року», – додала Ольга Ремешевська і розповіла, що для цього потрібно.

Для участі необхідно:

Бути підписаними на сторінку департаменту відновлення та розвитку міської ради у Facebook ;  Зробити світлину до та після прибирання;  Розмістити фото в коментарях під тематичним дописом про конкурс на сторінці департаменту у Facebook.

Фото, які наберуть найбільшу кількість «вподобайок», автоматично стають переможцями. З ними організатори конкурсу зв’яжуться через особисті повідомлення. Три найкращих фото отримають призи. Також пропонуємо додати хештег #День_води #Зелений_курс_Вінниці. Саме за цими хештегами вінничани зможуть побачити, як багато їх однодумців живе у різних куточках нашої держави”, – сказала Ольга Ремешевська.

Важливо відзначити, що в нашій громаді вже досить давно проводяться заходи, спрямовані на збереження навколишнього середовища. Це включає в себе толоки, еко-форуми, тематичні вебінари та інші події, що активно сприяють підвищенню екологічної свідомості та розвитку сталої екологічної практики в місті.

Особливо важливим є введення Зеленого курсу, яке було оголошено наприкінці 2022 року. Наша громада взяла на себе зобов'язання досягнути кліматичної нейтраліності. Впровадження Зеленого курсу стало інструментом для системних змін у спрямуванні міста для сталого розвитку Вінницької МТГ.



Переглядів: 566
Поширень: 0

Останні новини