Навчальні перспективи: у Вінниці відбулась зустріч освітян щодо вирішення проблемних питань у сфері освіти

28-29 вересня, успішно відбулася секція-зустріч освітніх працівників з різних частин України та Вінниччини. Організаторами заходу виступили: Асоціація міст України та департамент освіти Вінницької області. Протягом двох днів учасники активно обговорювали проблеми в освіті та спільно шукали шляхи їх вирішення в рамках діалогового заходу. Початок заходу був підкреслений привітальним словом заступниці міського голови Вінниці, Галини Якубович, яка висловила подяку всім учасникам за їхню зацікавленість у покращенні освітньої системи, яка має важливе значення для майбутнього українських дітей.

«Асоціація міст України робить великий внесок у розвиток освіти, проводячи такі заходи, адже тут керівники органів освіти України можуть спілкуватися, обмінюватись досвідом у вирішенні різноманітних питань, наразі пов’язаних з війною зокрема. Повномасштабне вторгнення країни-терориста поставило всіх у нові умови. Ніхто не мав інструкції чи настільної книги, як діяти, коли в тебе на порозі стоїть агресор-вбивця. Завдяки ЗСУ та згуртованості громади, ми гідно витримали перший удар. Питання освіти є одним із пріоритетних для ВМР, оскільки міська рада не зволікала і шукала ресурси й можливості для облаштування безпечного середовища. Результатом його створення стало те, що сьогодні маємо 86% учнів громади, які навчаються офлайн. І ми продовжуємо роботу в цьому напрямку, щоб всі дітки мали доступ до якісної освіти в безпечних умовах», – зауважила Галина Якубович.

Під час заходу, учасники з різних громад обговорювали питання, пов'язані з облаштуванням укриттів у навчальних закладах та бачення освітнього процесу в умовах війни.

«Наша громада, в особі департаменту освіти ВМР та департаменту капітального будівництва ВМР презентувала успішні кейси облаштування найпростіших укриттів та будівництво протирадіаційних. На заході ми обговорили нові вимоги до укриттів, оскільки нещодавно з’явились і нові норми будівництва захисних споруд. Також в онлайн форматі поспілкувались з Міністерством освіти і науки України щодо пропозицій формування бюджету 2024 в сфері освіти», – розповіла директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Основний акцент під час заходу було зроблено на обговоренні питань стосовно формування освітньої субвенції на 2024 рік. Також розглядали субвенцію, спрямовану на облаштування укриттів в загальноосвітніх закладах, а також на забезпечення безкоштовного харчування дітей з пільговими категоріями. Учасники заходу відвідали укриття в освітніх закладах Вінницької громади, обмінюючись досвідом і навчаючись від один одного у питаннях їхнього облаштування.

«Продовжуємо працювати разом з освітянами всієї України та шукати спільні рішення для розв'язання дискусійних питань яких багато. І, звісно ж, завжди пам'ятаймо, що завдяки ЗСУ маємо таку можливість», – підсумувала заступниця міського голови Галина Якубович.



Переглядів: 912
Поширень: 0

Останні новини