Надихаюча історія повернення: 76-річна жінка подолала 4000 км, але повернулася додому (деталі та фото)

76-річна жінка з села Дементіївка біля кордону з росією повернулася додому після того, як її евакуювали до росії. Інформацію про це повідомляє редакція BBC.

У перший день повномасштабного вторгнення до села прилетів снаряд, який тяжко поранив пані Віру. Вона зазнала серйозних травм, а її будинок сильно пошкодило від вибуху. Жінка каже, що вікно вилетіло, двері були зруйновані, а земля "піднялася". З кров'ю на тілі вона вибралась на вулицю, але не може згадати, хто її знайшов і доправив до лікарні.

"Я сказала, що нікуди не піду, сяду тут у Бєлгороді на лавці біля вокзалу. Але потім мене знайшла невістка і за допомогою волонтерів мене забрали", - розповіла жінка журналістам.

Подолати кордон було неможливо, тож щоб повернутися додому, довелося подолати відстань в 4000 кілометрів, подорожуючи через Латвію, Литву і Польщу, це забрало цілий тиждень.

Збройні сили України змогли відновити контроль над більшою частиною Харківщини під час контрнаступу.

Наразі пані Віра проживає в селі сама. Вона зазначає, що декілька односельчан все ще залишилися в росії, і вона не має інформації про їх місцеперебування. Найближчі сусіди знаходяться на відстані 11 кілометрів, але пані Віра відмовляється боятися чогось.

Її будинок згорів під час переміщення села з рук в руки під час війни. Зараз вона мешкає в тимчасовій споруді, вирощує овочі і мріє про козу. Крім того, вона займається доглядом за пам'ятником п'ятьом українським воїнам, які загинули тут у боях.



Переглядів: 1001
Поширень: 0

Останні новини