Ігор Клименко висловив свою думку стосовно покарання для тих, хто втік від війни за кордон

У глави МВС України Ігора Клименка є думка про використання принципу "золотої середини" при розгляді справ тих осіб, які незаконно покинули Україну. Це було висловлено ним під час інтерв'ю "Українській правді", - розповідає ТСН.

"Тут золоту середину треба знайти. Не закидати, що ми нікого не пустимо, або всіх пустимо, або той сяде в тюрму, той не сяде. Держава має виробити загальний підхід до цієї проблеми. Тому що ця проблема в подальшому буде соціальною - несприйняття однією верствою населення ту верству населення, яка втікла просто від війни", - каже він.

Як можливий варіант покарання, після повернення до України, розглядається можливість накладення адміністративного штрафу.

"Звичайно, якщо вони проїхали по підробленим документам - це вже кримінальна відповідальність", - підкреслив голова МВС.

За його думкою, це питання має як юридичний аспект, так і моральний аспект.

"Моральна сторона це відчуття справедливості тих хлопців, які сидять в окопах, які забезпечують життєдіяльність країни і тих хто вже 19 місяців перебуває за кордоном, ну хто менше, хто пізніше виїхав. Ми зараз дискутуємо по юридичним нормам, які мають цю справедливість і юридично і морально звести до одного", - додав він.



Переглядів: 496
Поширень: 0

Останні новини