Фінансова підтримка для реалізації проєктів: ФГ «Подільська громада»оголошує конкурс на отримання гранту (деталі та умови)

Назва конкурсу грантів - "Сила в ресурсі", і він призначений для підтримки організацій, закладів та осіб, які діють на території Вінницької міської територіальної громади та створюють культурно-пізнавальні, освітні та інформаційні ініціативи. Цей конкурс орієнтований, передусім, на музеї, театри, зоопарки, планетарії, освітні та медичні заклади, а також на екскурсоводів. В рамках цього конкурсу можна отримати гранти для реалізації різноманітних проєктів, наприклад, створення інтерактивних виставок, розробку нових туристичних маршрутів, створення цікавих просторів і творчих експозицій тощо. Основна мета цих проєктів - надати психоемоційну підтримку і емоційне розслаблення людям, які стали жертвами війни, - повідомляє міська рада.

«Загальновідомий факт, що воєнні події відображаються на психіці та емоційному стані людей. Психоемоційна підтримка та можливість емоційного розвантаження є важливими аспектами зцілення та реабілітації осіб, які постраждали через війну. Тому ми вирішили зініціювати конкурс, який спрямований на забезпечення такої підтримки й можливості, – каже голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова. – Ми знаємо, наскільки важливо «бути в ресурсі», «емоційно відволіктися», «на хвилини забути про біль», «провести час разом». І цей конкурс грантів покликаний підтримати тих, хто готовий створювати інтерактивні експозиції, цікаві екскурсії чи театральні постановки. Тому чекаємо з нетерпінням на заявки».

Для участі в конкурсі необхідно розгорнуто заповнити аплікаційну форму за посиланням: https://forms.gle/mkjzhEc3WTcvk8Yu7 Саме на основі анкет конкурсною комісією будуть визначені проєкти, що отримають грантову підтримку. Серед критеріїв оцінювання:

комплексність і якість заповнення заявки (15 балів); чіткий і деталізований бюджет (має відповідати меті конкурсу, 15 балів); обґрунтування витрат (10 балів); відповідність результатів меті конкурсу (10 балів); креативність ідеї (15 балів); наявність власного внеску (5 балів).

Дедлайн подачі заявки: 26 жовтня 2023 року. Оголошення переможців заплановане на 30 жовтня 2023 року

В рамках конкурсу будуть відібрані 20 проєктів, які розділяються на три категорії:

Перша категорія включає музеї, планетарії, зоопарки, театри та інші подібні заклади, серед яких буде обрано 10 переможців, кожен з яких отримає грант у розмірі 40 тисяч гривень. Друга категорія охоплює освітні та медичні заклади, і в ній також буде 5 переможців, кожен з яких отримає 20 тисяч гривень на свій проєкт. У третій категорії враховуються екскурсоводи, і 5 з них отримають по 10 тисяч гривень гранту.

Грантові кошти не можна використовувати на ремонт, оренду, поточну організаційну роботу, рекламу та інші схожі витрати.

Умови участі в конкурсі досить прості: проєкти мають бути виконані на території Вінницької міської територіальної громади, ініціатори проєктів повинні внести власний внесок, який не менше 10% від загального бюджету проєкту, і надати звіт за використані кошти. Крім цього, протягом року після подання звіту по проєкту, переможці зобов'язані безкоштовно надати доступ до продуктів свого проєкту для двох груп осіб, які постраждали від війни (одна група - не більше 20 осіб).

Реалізувати свої проєкти та прозвітувати за них переможці конкурсу мають до завершення 2023 року. Більше інформації на сторінках Фонду громади «Подільська громада» у соціальних мережах та на сайті: https://gromada.vn.ua

Конкурс грантів «Сила в ресурсі» реалізується Фондом громади «Подільська громада» за фінансової підтримки GFCF – «The Global Fund for Community Foundations».



Переглядів: 532
Поширень: 0

Останні новини