Апеляційний суд залишив в силі вирок депутату рф

Вінницький апеляційний суд повідомляє, що вчора, 5 жовтня 2023 року, колегія суддів залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким депутату Державної думи рф А. призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна на користь нашої держави. Його визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Засуджено російського депутата за те, що в лютому 2022 року він, будучи представником влади рф, підтримав ратифікацію Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званою Донецькою народною республікою та так званою Луганською народною республікою, а також він підтримав постанову про визнання самопроголошених так званих ДНР та ЛНР як самостійних, суверенних і незалежних держав.

Нагадаємо, що внаслідок ратифікації 22 лютого 2022 року договорів про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу, рф під приводом допомоги так званим «Донецькій народній республіці» і «Луганській народній республіці» здійснила 24 лютого 2022 року повномасштабне військове вторгнення на територію України, розпочала бойові дії з метою зміни меж території та державного кордону України, що стало наслідком загибелі значної кількості людей, масштабних руйнувань та інших тяжких наслідків.



Переглядів: 408
Поширень: 0

Останні новини