"Ворогам – кришка": заклади освіти зібрали 2,5 тонни пластику заради благодійності

На початку навчального року до участі в акції "Ворогам – кришка" приєдналися 99 освітніх закладів у місті Вінниця, які надають загальну середню, дошкільну, позашкільну та професійно-технічну освіту. Протягом місяця діти та педагоги активно збирали пластикові кришечки з метою подальшої їх переробки. Ініціював цей проект фонд "ОВЕС". Як результат, було зібрано понад 2,5 тонни пластику.

Згідно з повідомленням від департаменту освіти Вінницької міської ради, кошти, зібрані завдяки переробці кришок, будуть передані на підтримку Захисників та Захисниць. Варто відзначити, що учні, батьки та педагоги активно приєднувалися до цього збору.

«Як тільки ми почули про таку акцію, не зволікаючи вирішили підтримати її. Разом, спільними зусиллями наш садочок зібрав понад 33 кілограми кришечок. Сьогодні ми прийшли передати їх задля того, аби організатори акції закупили безпілотники на передову", – каже завідувачка закладу дошкільної освіти №59 Альона Карпина.

Діти зауважують, що їм дуже сподобалась акція, оскільки вони допомогли військовим, які щоденно обороняють нас на фронті.

"Такі речі необхідно робити, оскільки українські воїни стоять на захисті нашої країни і завдяки їм ми можемо спокійно вчитись та радіти життю", – говорить шестикласниця Вікторія.

Отож, за підрахунками, найбільше кришок зібрали такі школи, як:

ліцей №27 – 240 кг; ліцей №29 – 220 кг; ліцей №12 – 143 кг.


Переглядів: 909
Поширень: 0

Останні новини