На Сумщині розкрито "цілительку", яка ошукала жінку на суму 1,9 млн гривень

Шахрайка з міста Суми ошукала жінку на значну суму коштів за так звані «цілительські» послуги. Зараз підозрюваній вже оголошено про підозру у вчиненні злочину і встановлено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільйон 778 тисяч гривень, - повідомляє Національна поліція України.

Під час досудового розслідування і за допомогою фахівців з кримінального аналізу, правоохоронці виявили, що 27-річна жінка, з метою незаконного збагачення, розмістила інформацію в одній з соціальних мереж про свої надприродні здібності. Для надання їй більшої довіри, шахрайка розмістила фейкові фотографії відгуків про свою вигадану успішну діяльність.

Після певного часу до самозваної цілительки звернулася жінка, яка прагла покращити своє здоров'я. Підозрювана, знаючи, що потерпіла довіряє їй, почала просити гроші на певні атрибути для проведення ритуалів. Довірлива жінка передала шахрайці грошові кошти в загальній сумі 1,9 мільйона гривень.

Зловмисницю було затримано співробітниками служби кримінального розшуку, а слідчі надавали підтримку з використанням силових підрозділів, зокрема, спецпризначенців роти поліції особливого призначення ГУНП в Сумській області. Це сталося під час спроби зловмисниці отримати від потерпілої ще 160 тисяч гривень.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 мільйон 778 тисяч гривень. Триває досудове розслідування.



Переглядів: 845
Поширень: 0

Останні новини