Менеджерка Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico) взяла участь у конференції в Литві

Менеджерка, відповідальна за Подільський шлях святого Якова (Camino Podolico) у Вінниці, прийняла участь у міжнародній конференції, присвяченій 10-й річниці паломницьких маршрутів до Сантьяго-де-Компостели, яка відбулася 6 жовтня у Вільнюсі, столиці Литви. Учасниками конференції були представники муніципалітетів і асоціацій, які дбають про паломницькі шляхи святого Якова, із різних країн, включаючи Іспанію, Нідерланди, Португалію, Україну, Польщу, Тайвань та інші.

На конференції від України та Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico) виступила Ірина Собко, співробітниця відділу розвитку туризму департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради. Вона поділилася історією створення маршруту від Вінниці до Кам'янця-Подільського, його діяльністю під час воєнних подій і майбутніми планами.

«Було дуже цікаво послухати досвід Литви та інших країн щодо розвитку Шляхів святого Якова та побачити, що можна перейняти та впровадити в Україні. Окрім цього була приємно вражена підтримкою України. У багатьох доповідях згадувалася боротьба України, відмічали важливість того, що попри обставини ми беремо участь у таких заходах та створюємо щось нове та цікаве», – розповіла Ірина Собко.

Мережа паломницьких маршрутів святого Якова в Литві розробляється з 2013 року і на даний момент складається з чотирьох пішохідних маршрутів, які ведуть у напрямку іспанського міста Сантьяго-де-Компостела. Важливо зазначити, що саме литовські партнери внесли великий вклад у підтримку ідеї створення подібного маршруту в Україні, з початковою точкою в місті Вінниця. Серед них були колишня депутатка Європарламенту д-р Лайма Андрікієнє, мер міста Паневежис Ритіс Миколас Рачкаускас, член технічного комітету Європейської федерації Шляху святого Якова Дайнюс Варнас та голова департаменту культурної спадщини Міністерства культури Литви Альфредас Йомантас.

Автори проєкту з розвитку Подільського шляху святого Якова не припиняють роботу:

наприкінці червня цього року Camino Podolico прийняли до Європейської федерації Шляху святого Якова; https://vinnytsia.city/camino-podolico-pryjnyaly-do-yevropejskoyi-federatsiyi-shlyahu-svyatogo-yakova/ в липні у Вінниці відкрили відправну точку Подільського шляху святого Якова, https://vinnytsia.city/u-vinnytsi-vidkryly-vidpravnu-tochku-podilskogo-shlyahu-svyatogo-yakova/ у серпні проєкт Camino Podolico виграв грант від Ради Європи і Європейської Комісії, і наразі триває його реалізація https://vinnytsia.city/proyekt-camino-podolico-vygrav-grant-vid-rady-yevropy-i-yevropejskoyikomisiyi/



Переглядів: 499
Поширень: 0

Останні новини