Смачна та безпечна: в Вінниці завершується чергова регулярна обробка громадських колодязів

Очищення води у колодязях є важливою профілактичною мірою. У місті Вінниця ця процедура проводиться двічі на рік - навесні і восени. Відповідальність за ці роботи покладена на департамент комунального господарства та благоустрою міської ради. Основна увага приділяється очищенню колодязів, які використовуються загальним населенням. Щодо приватних колодязів у приватному секторі, то вже проведено дезінфекцію більше ніж на 400 таких об'єктах. Цю інформацію надали представники Асоціації органів самоорганізації населення.

Вінничани важливі. Багато містян використовують воду з колодязів щодня для приготування їжі та споживання. Тому необхідно забезпечувати максимальну якість та безпеку цієї води. Навіть у зв'язку з повномасштабною війною, заходи з дезінфекції не припиняються, оскільки значення колодязів піднімається до рівня стратегічних об'єктів.

«Вінницька громада продовжує готуватися до викликів війни, зокрема до будь-яких сценаріїв проходження зимового періоду. У разі найкритичніших ситуацій, криниці стануть важливим джерелом питної води для людей. Тому маємо підтримувати необхідну її якість», – наголошує голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Дезінфекція води проводиться шляхом додавання хлору. Навіть невелика кількість цієї хімічної сполуки може значно зменшити розмноження небезпечних бактерій та захистити воду від можливого забруднення природними домішками ззовні.

«Після такої процедури криниці – безпечніші для користування. Вода дезінфікується швидко і бережно, вона стає чистішою та якіснішою. Для досягнення відповідного ефекту такі заходи, згідно із санітарними нормами, слід проводити регулярно: раз, а краще двічі на рік. Уже за півтори доби з часу профілактики, вода, за попереднього кип’ятіння, придатна до споживання. Про це повідомляють оголошення, розміщені на криницях», – зазначає голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Крім того, міська рада також здійснює постійний нагляд за станом криниць. Ремонтні роботи колодязів, включаючи тих, що в приватному секторі, виконуються щороку на основі заявок квартальних комітетів. Під час таких робіт відбувається відновлення конструкцій, заміна корб, дахів або хатинок, а також облаштування бетонних відмосток. Зокрема, елементи криниць фарбують, щоб забезпечити їх привабливий зовнішній вигляд. Таким чином, протягом серпня-вересня було оновлено 28 колодязів.



Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини