Служба безпеки встановила особи місцевих навідників ракетного удару по кафе в селі Гроза

Служба безпеки успішно встановила особи двох осіб, які сприяли корекції ракетного удару російськими військами по кафе в селі Гроза на Харківщині 5 жовтня.

Ними виявилися місцеві мешканці, а саме 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон. Вони перейшли на бік окупантів.

У винагороду за свою співпрацю з окупантами ці особи отримали "посади" в установі,«управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області». Один із них був призначений "водієм конвойної групи", а іншого призначили "інспектором дорожньо-патрульної служби".

Але перед звільненням регіону обидва зрадники разом із своїми сім'ями втекли до росії, де продовжили працювати на користь країни-агресора. За дорученнями російських окупантів, вони розпочали дистанційно формувати власну мережу інформаторів на території України. Під виглядом дружніх розмов та листувань у месенджерах, зрадники мали на меті отримати інформацію про розташування Збройних Сил України та проведення масових заходів на території регіону.

Починаючи від першого жовтня поточного року, обидва фігуранти розпочали збирати інформацію щодо запланованого перепоховання загиблого українського бійця в селі Гроза. Важливо відзначити, що їм було відомо, що через ворожу атаку можуть постраждати мирні мешканці, включаючи їхніх знайомих у селі Гроза, включаючи тих, хто надавав їм інформацію.

Отримавши точну адресу та час проведення мирного заходу, Володимир Мамон передав ці дані російським окупантам. Вони використали цю інформацію для здійснення прицільного удару по українському селу за допомогою оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер М".

В результаті повітряної атаки, загинули 53 мирних жителі, включаючи малолітню дитину.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки склали обом фігурантам підозри за ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Крім того, злочинні дії Володимира Мамона додатково кваліфіковані за ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 438.


Теги: СБУ війна

Переглядів: 584
Поширень: 0

Останні новини