В Ізраїлі троє українців загинуло, дев'ятеро отримали поранення: МЗС повідомили актуальну інформацію

Оперативний штаб Міністерства закордонних справ України вже обробив понад тисячу звернень від українців, які знаходяться в Ізраїлі та Секторі Газа. Український хлопчик, якого вдалося врятувати в Сдероті, успішно пройшов операцію і знаходиться під доглядом посольства, де йому надається медична і психологічна допомога, - повідомляє речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколаєнко.

На жаль, підтверджено інформацію про загибель ще одного громадянина України. Таким чином, загальна кількість відомих жертв серед українців становить троє осіб. Дев'ять інших громадян України були поранені, і наразі встановлюється їхній стан і місця госпіталізації.

Ще шість українців вважаються зниклими безвісти, і дипломати спільно з ізраїльськими правоохоронцями займаються їхнім пошуком.

Понад 700 українців не можуть покинути Ізраїль через скасовані авіарейси. Міністерство закордонних справ, Офіс Президента і українське посольство в Ізраїлі працюють цілодобово над організацією повернення наших співвітчизників. Деталі будуть повідомлені громадянам, які вже звернулися до українського посольства.

Близько 170 українців виразили бажання евакуюватися з Сектора Газа. Міністерство закордонних справ, українські посольства в регіоні та інші відомства України розглядають можливі шляхи виїзду. Проте ситуація ускладнена тривалими бойовими діями.



Переглядів: 374
Поширень: 0

Останні новини