Зростання фонду укриттів: ДСНС оцінила потужності для захисту населення в Україні

З початку російської агресії в Україні кількість укриттів збільшилася утричі, що означає, що тепер можна забезпечити захист майже половини населення країни. Цю інформацію оголосив Віктор Вітовецький, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту в ДСНС України, під час брифінгу в Military Media Center.

 «Якщо ми перед початком війни мали на обліку приблизно 20 тисяч захисних споруд, то станом на зараз їх вже понад 60 тисяч. З них понад 50 тисяч є придатними до укриття, тобто там населення може перебувати в нормальних умовах», - сказав він. 

Віктор Вітовецький наголосив, що результати обстежень, проведених ДСНС, свідчать про те, що загальна кількість захисних споруд в Україні на даний момент становить понад 60 560 одиниць. Серед них понад 5 200 сховищ, 14 тисяч протирадіаційних укриттів та понад 41 тисяча простих укриттів і споруд подвійного призначення.

«Така кількість укриттів дозволяє нам забезпечити захист приблизно половини населення України», - повідомив представник ДСНС.



Переглядів: 443
Поширень: 0

Останні новини