П'ятдесят тисяч доларів за місце ректора університету: СБУ розкрили шахрайську схему у Вінниці

Спільною операцією Служби безпеки та ДБР були заарештовані двоє шахраїв, які намагалися виманити гроші у кандидатки на посаду ректора одного з університетів у Вінниці. За плату в 50 тисяч американських доларів вони обіцяли допомогти кандидатці отримати керівну посаду у цьому навчальному закладі. Під час розмови з потерпілою, ці особи видали себе посадовцями "антикорупційних органів".

Для "вирішення цього питання," зловмисники обіцяли використати свої зв'язки в вищих органах влади.

Правоохоронці затримали одного зі зловмисників, коли він отримував першу частину "домовленої" суми в розмірі 20 тисяч доларів США. Пізніше було затримано його спільника. За результатами слідства, під час виконання цієї операції один із зловмисників відрекомендувався керівником вигаданого "відокремленого підрозділу антикорупційного комітету у Вінницькій області," а інший – головою вигаданого "антикорупційного комітету при Верховній Раді України."

Важливо відзначити, що ці зловмисники ніяк не пов'язані з діяльністю антикорупційних органів чи українського парламенту.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою осіб); ч. 4 ст. 27 та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Зловмисники перебувають під вартою і їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи щодо розкриття цього злочину були проведені співробітниками Служби безпеки в Вінницькій області спільно з Державним бюро розслідувань за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.



Переглядів: 495
Поширень: 0

Останні новини