Одинадцять омбудсменів увійшли до складу Громадського представництва уповноважених з прав дітей

На цьому тижні, 11 жовтня, відбувся вибір нового складу Громадського представництва уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів) для Вінницької міської територіальної громади. Захід відбувся в приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру "Квадрат". Це об'єднання було створене у 2007 році з метою підвищення правової свідомості дітей та молоді, а також для того, щоб залучити дітей до участі у прийнятті рішень в органах місцевого самоврядування, які стосуються прав дітей, - повідомляє міська рада.

Омбудсмени, які обіймають посаду дитячих омбудсменів у Вінницькій громаді, працюють під керівництвом координатора від департаменту освіти та спільно з представниками Служби у справах дітей та Вінницького міського центру соціальних служб.

Під час виборів, учасники конкурсу - активісти шкільного життя, учні восьмих - десятих класів, представляли інформацію про себе, свою активність в громадському житті, а також висловлювали своє бачення розвитку руху дитячих омбудсменів в громаді. Вони також пропонували власні ідеї та рішення для вирішення можливих проблем, які можуть виникнути в ході їхньої роботи, такі як конфлікти серед однокласників або організація міських заходів.

Важливо відзначити, що половина членів журі також є дітьми, зокрема, це представники Дитячої дорадчої ради, ради лідерів громадського об’єднання старшокласників "Лідер" та дитячі омбудсмени із попередньої каденції.

Отже, Громадське представництво уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів) Вінницької міської територіальної громади збагатилося ще одинадцятьма активістами, які виразили бажання приєднатися до просвітницької та освітньої роботи серед дітей, підлітків і дорослих з питань забезпечення прав та обов'язків дітей через органи освіти, громадські об'єднання та засоби масової інформації.



Переглядів: 458
Поширень: 0

Останні новини