Брав в оренду автомобілі і продавав їх: на Львівщині правоохоронці затримали підозрюваного

На Львівщині правоохоронці затримали особу, яка була причетною до кількох випадків незаконного заволодіння автомобілями. Затриманий - 22-річний житель Волинської області, діяв за такою схемою: він брав автомобілі в оренду, потім розміщував оголошення про їх продаж на веб-сайтах, продавав їх третім особам і забирав отримані гроші собі. Розслідування розпочалося після того, як власник одного з автомобілів, який орендував його підозрюваному, виявив оголошення про продаж свого авто в Інтернеті і звернувся в поліцію.

Для розкриття цього злочину були залучені оперативники кримінальної поліції та слідчі з відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, а також співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини. Правоохоронці визначили особу зловмисника. Ним виявився 22-річний житель Волинської області.

Крім того, було встановлено, що 21 вересня зловмисник взяв в оренду автомобіль «Mitsubishi Pajero» у жителя Львова під прикриттям надання транспортних послуг під час весільних церемоній. Обидві сторони домовилися про розмір орендної платні та інші умови, після чого власник передав авто і технічний паспорт "орендарю".

Проте, вже наступного дня після взяття автомобіля в оренду, зловмисник продав його мешканцю Львівщини за 7 300 доларів США і привласнив собі отримані кошти. При цьому варто зазначити, що ринкова вартість проданого автомобіля «Mitsubishi Pajero» становила 400 тисяч гривень (більше 10 тисяч доларів США).

Співробітники слідчого підрозділу поліції, за процесуальним керівництвом Франківської окружної прокуратури, повідомили зловмисника про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті, за цей злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з можливістю конфіскації майна або без такої.

Поліція також встановила, що підозрюваний був причетний до скоєння ще трьох схожих злочинів. Суд призначив зловмиснику запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування щодо цього випадку продовжується.



Переглядів: 697
Поширень: 0

Останні новини