Як утилізувати одноразки?

Одноразові електронні сигарети є простими у використанні – достатньо зробити затяжку і пристрій одразу активується. Можливість функціонування всіх елементів в цьому випадку забезпечує невеликий вбудований акумулятор. Такий елемент є частиною Ельф Бар на 7000 тяг, а також електронок інших виробників.

Він робить користування зручним, проте після закінчення рідини в одноразках стає непотрібним. Оскільки акумулятор містить в собі певні речовини, його не можна викидати в звичайний смітник. Враховуючи цю особливість, прихильники вейпу вже активно цікавляться, куди можна здати одноразки.

Відповідь на це питання та додаткову корисну інформацію щодо цього ви знайдете в підготовленому матеріалі.

Навіщо утилізувати електронні сигарети?

Перед тим, як дізнатися, куди можна здати одноразки, варто визначити важливість правильної утилізації. На кожному пристрої можна побачити значок, який означає заборону на викидання електронки в звичайний смітник. Він має цілком логічне пояснення. Кожен пристрій складається з пластикового корпусу, а також акумулятора.

Кожен з цих елементів містить в собі речовини, які негативно впливають на довкілля. Зокрема, акумулятор складається з кадмію, нікелю, свинцю, а також ртуті. Всі ці складові є шкідливими для навколишнього середовища. Вони забруднюють воду та ґрунт, роблячи їх непридатними для використання.

Кадмій є канцерогеном, який провокує онкологічні захворювання, свинець може впливати на нирки, а ртуть впливає на дихальну систему. Пластик, який потрапляє в навколишнє середовище, розкладається не раніше, ніж через 300 років. Окремі види розкладаються протягом 500-600 років.

Куди здати одноразки?

Знайти місце, де можна утилізувати електронки зараз дуже легко. Спеціальні контейнери для використаних одноразок встановлені у великих торгових центрах та супермаркетах. Крім цього, пункти прийому пристроїв організовують:

підприємства роздрібної та оптової торгівлі, які реалізують таку продукцію; великі рітейлери; інші розповсюджувачі товарів.

В кожному з цих місць є окремі спеціальні контейнери, куди можна помістити використані одноразки. 

Деякі компанії навіть пропонують різні заохочення. Важливо, що в пунктах приймають електронки будь-яких видів та з різною ємністю.

Як перетворюються одноразові pod-системи на павербанки?

Акумулятори від pod-систем є повноцінними елементами живлення, які можуть використовуватися повторно після закінчення рідини. Наприклад, деякі майстри навчилися виготовляти з цих елементів повноцінні зарядні пристрої. 

Основою є звичайний корпус. Всередину нього фахівці поміщають декілька акумуляторів від одноразок та додають інші необхідні елементи. Встановлюється індикатор заряду та вихід usb.

“Джерело: vapeme.com.ua”

 


Переглядів: 767
Поширень: 0

Останні новини