На Хмельниччині відбувся суд над жінкою, яка планувала провезти ртуть через кордон

У Волочиському райсуді було розглянуто справу щодо жінки, яка придбала 300 грамів ртуті з метою незаконного вивезення її за кордон та подальшого продажу в Дубаї не ідентифікованим особам. Про цей план дізналися працівники Служби безпеки України, які успішно перешкодили її намірам та затримали її. У кінцевому вироку суд призначив жінці штраф у розмірі 71,4 тисяч гривень, - повідомляє редакція zaxid.net.

Згідно з рішенням Волочиського райсуду, в квітні цього року жінка вирішила закупити партію ртуті з метою подальшої продажу її в Дубаї невідомим особам. 19 квітня вона домовилася із командиром однієї з військових частин, де зберігалася ртуть, що купить у нього 2 кілограми металевої ртуті за 5 тисяч доларів.

Першу партію вона купила 18 липня: йшлося лише про 300 грам, за які вона заплатила 100 доларів у якості завдатку. «Зберігала її в особистих речах, готуючись у подальшому здійснити перевезення вказаної отруйної речовини через територію Хмельницької та Чернівецької областей до одного з пунктів пропуску через державний кордон України, де з метою виїзду із території України готувалась обрати режим спрощеного митного контролю “зелений коридор”», – описують наміри жінки в вироку.

Проте, виїхати за кордон їй не вдалось. Співробітники Служби безпеки України 23 липня втрутились, провівши обшук в її місці перебування. На жаль, матеріали справи не вказують, як саме співробітники СБУ дізнались про наміри жінки.

Щодо її правового статусу, було порушено кримінальне провадження згідно зі ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 201 ККУ (підготовка до контрабанди) та ч.1 ст. 321 ККУ (незаконне перевезення отруйних речовин). У вересні жінка уклала угоду про визнання вини з прокурором. Угода враховує той факт, що жінка раніше не мала судимостей, не перебувала на обліку, і має дитину, яку потрібно утримувати.

На засіданні, що відбулося 16 жовтня, суддя Галина Подіновська схвалила угоду про визнання вини. Жінку визнали винною за зазначеними статтями та призначили їй штраф у розмірі 71,4 тисяч гривень. Внаслідок проведених експертиз вона також повинна сплатити 1,9 тисяч гривень. Сума у 100 доларів, яку вона витратила на закупівлю ртуті, буде конфіскована і спрямована в дохід держави.

Незважаючи на те, що вирок ще не набрав законної сили, вірогідно, що сторони вирішили не оскаржувати це рішення, оскільки вони уклали угоду про визнання вини.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини