У Вінниці завершився конкурс "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади": якими були результати

На вчорашньому засіданні Координаційної ради конкурсу "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади", яке проводилося в онлайн-форматі під керівництвом заступника міського голови Сергія Матусяка, були оголошені результати голосування за проєкти на цей рік. Після підбиття підсумків було визначено 28 проєктів, які отримали перемогу в конкурсі. Зокрема, серед них 13 великих і 10 малих проєктів, які будуть реалізовані на території міста Вінниці, і 3 великих і 2 малих проєкти, які будуть реалізовані на територіях старостинських округів Вінницької міської територіальної громади.

Також під час засідання Координаційної ради було обрано 5 проєктів, які спрямовані на впровадження принципів інклюзії та доступності, безпеки, військово-патріотичного виховання і надання першої допомоги. Оскільки ці проєкти мають важливе значення для місцевих жителів у зв'язку з воєнним станом, вони будуть пріоритетно реалізовані у 2024 році, в той час як інші переможені проєкти будуть втілені у мирний час після завершення воєнного стану.

Отже, 5 проєктів, які будуть реалізовані першочергово:

«Єпростір» – сучасний, безбар'єрний простір для всіх в усіх сенсах; Стрілецькі змагання «Патріот»; Облаштування кабінету безпеки в мікрорайоні Кумбари; Клас безпеки; Центр Військово-патріотичного виховання для дітей та дорослих «Звитяга».

З переліком усіх проєктів-переможців конкурсу можна ознайомитись на офіційному вебпорталі Вінницької міської ради в сервісі «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» за посиланням: https://gromada.vmr.gov.ua/Lists/ActualInfo/ShowNews.aspx?ID=46

Громадяни мали можливість підтримати обрані проєкти у період з 15 вересня по 15 жовтня. Кожен мешканець громади міг підтримати до чотирьох різних проєктів, включаючи два великих та два малі проєкти. У голосуванні взяло участь 9158 жителів, які загалом віддали 12723 голоси. Проте, починаючи з 3 жовтня 2023 року, два проєкти були виключені з голосування за запитом їхніх авторів: проєкт №13 із загальною кількістю голосів – 36 та проєкт №14 – 31 голос. Відповідно, загальна кількість голосів складає 12656, з них: за великі проєкти – 8460 (66,85%) голоси, за малі – 4196 (33,15%) голоси.



Переглядів: 618
Поширень: 0

Останні новини