Зібрали понад 200 тисяч гривень на ярмарках: Вінницький ліцей №22 придбав автомобіль на передову

У п'ятницю, 20 жовтня, учні, вчителі та батьки зібрали кошти в сумі понад 205 тисяч гривень на придбання позашляховика для військового підрозділу "Червона калина". Цей автомобіль вже допомагає виконувати бойові завдання військовим, і кошти були зібрані завдяки двом благодійним ярмаркам, які відбулися восени, в КЗ "Вінницькому ліцеї №22".

З початком війни ми всі стали волонтерами й майже щомісячно відправляємо товари та іншу гуманітарну допомогу на схід України. Це вже стало нашою доброю традицією”, - розповідає директора КЗ “Вінницький ліцей №22” Галина Розторгуєва.

За її висловами, восени ліцей організував два благодійні ярмарки під назвою "В єдності наша сила". Перший захід відбувся 26 вересня і був проведений учнями початкової школи. Другий ярмарок відбувся 3 жовтня і був організований учнями середньої та старшої школи.

Ми торгували, купували смаколики, плели браслети. Був навіть символічний пес Патрон, кошти за фото з яким теж додавалися до нашого збору. За результатами першого ярмарку ми змогли зібрати 96 тисяч гривень, та понад сто тисяч - за результатами другого. Загальна сума зібраних коштів склала 205 800 гривень. Разом з батьками та учнівським самоврядуванням ми вирішили, що за ці гроші придбаємо авто для наших Захисників», - зазначає Галина Розторгуєва.

В цілому, як підкреслила Оксана Яценко, директорка департаменту освіти Вінницької міської ради, це вже дев'ятий автомобіль, який вдалося відправити на фронт від освітянської родини міста Вінниця з першого вересня.

Я хочу подякувати нашим учням, їх батькам та працівникам закладів освіти за таку активну та патріотичну позицію. Фактично, освітні заклади нашої громади долучились до допомоги нашим Захисникам ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, готують вареники та волонтерять в той чи інший спосіб. Завдяки цьому на фронт постійно передається така необхідна допомога - це і їжа, і побутова хімія, а також - турнікети, аптечки, тепловізори, безпілотники, автомобілі та багато чого іншого”, - зазначає очільниця департаменту.

За висловами Галини Розторгуєвої, директорки КЗ "Вінницький ліцей №22", в минулому навчальному році, весною, завдяки благодійному ярмарку, вдалося зібрати кошти для закупівлі тепловізорів.

Було дуже приємно, коли волонтер, яка їх передавала, потім приїхала і з великою вдячністю розповіла, що ці тепловізори, які ми відправляли, допомогли врятувати життя, - зазначає директорка закладу. - На жаль, ця війна зачепила всіх. Шестеро наших випускників віддали своє життя, захищаючи Незалежність нашої держави. На жаль, є й ті, які рахуються як зниклі безвісти… Тому, ми, хоч і знаходимось в тилу, але маємо обов'язково допомагати, адже наша допомога - це чиїсь життя”, - зазначає Галина Розторгуєва.

20 жовтня, разом з автомобілем, на фронт вирушили також дитячі малюнки та Прапор, що містять слова вдячності та побажання від учнів ліцею.

На даний момент навчальний заклад збирає папір і жерстяні баночки для створення окопних свічок. Їх виготовлення відбуватиметься під час перерв і під час уроків праці.



Переглядів: 501
Поширень: 0

Останні новини