"Як ми об'єднали громаду": у Вінниці відкрилась виставка, яка висвітлює роботу волонтерів

У холі міської ради Вінниці було відкрито цікаву виставку під назвою "Як ми об'єднали громаду", яку представив Фонд громади "Подільська громада". На цій виставці було представлено 15 унікальних стендів, кожен з яких розповідає історії та досягнення волонтерів, які вносять важливий вклад у перемогу та розвиток нашої країни. Тут ви знайдете інформацію про потужні громадські організації, які активно працюють з 2014 року, а також про малих місцевих волонтерських ініціатив, де окремі особи з волонтерського руху реалізують благодійні проєкти, підтримують воєнних ветеранів, готують смачні страви або виготовляють свічки для воїнів. Що робить цю виставку особливою, так це можливість для всіх відвідувачів взяти участь в різних інтерактивних заходах, які допоможуть краще розуміти важливість волонтерської роботи.

На відкритті виставки присутні були Андрій Очеретний, заступник міського голови, і Павло Яблонський, секретар Вінницької міської ради. Павло Яблонський висловив слова подяки волонтерам і волонтеркам за їхню постійну працю та підтримку наших військових.

«Багато хто змінив свій фах, полишив роботу і став займатись тим, що допомагає хлопцям та дівчатам боронити суверенітет нашої країни, нашу незалежність. У березні 2022 року, спільними зусиллями Вінницької міської та обласної рад було створено Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб і Фонд громади «Подільська громада» є одним із його засновників. Це дало можливість скоординувати ту допомогу, яка надходила і від мешканців, і від донорів, і від бізнесу. Таке об’єднання зусиль допомагало збалансувати підтримку, адже ми моніторили потреби, а згодом розділяли допомогу за потребами. Волонтерство об’єднало нашу громаду та всю Україну. Це ще одна сила для ЗСУ, яка не дає здійснити плани ворогу. Дякуємо кожному з вас, ви всі герої! Дякуємо Збройним Силам, Перемога буде за нами!», – говорить Павло Яблонський.

Голова правління Фонду громади "Подільська громада" Олена Данілова підкреслила, що підготовка цієї виставки зайняла кілька місяців. Інформація, яка представлена на цій інтерактивній виставці, відображає роботу волонтерських та громадських організацій на території Вінниччини.

«Ми довго думали, як можна було б подякувати, підтримати, змотивувати тих, хто в режимі нон-стоп працює разом чи поруч із нами увесь цей час, хто тим чи іншим чином були дотичні до діяльності Гуманітарного хабу «Вінниця». Тому вирішили, що виставка їхніх особистих перемог, історій, цікавих оповідок та відважних справ – гарний формат, щоб познайомити вінничан, і не тільки, з людьми, які часом непомітні, але які точно заслуговують на велике спасибі, – розповідає Олена Данілова. – Ми обрали інтерактивний формат, бо це не просто статичні стенди з інформацією, а «повне занурення» у волонтерські справи організації. Тому візитери/-ки матимуть можливість долучитися до інтерактивів, дізнатися багато нового і за бажанням підтримати ту чи іншу ініціативу».

До слова, за результатами соціологічних досліджень (http://surl.li/hexhp), 75 % населення України допомагає іншим, зокрема 25 % долучаються до волонтерства. Після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року кількість людей, які долучилися до волонтерства, зросла в рази.

За словами Олени Данілової, кількість волонтерських груп на Вінниччині зросла. Громади регулярно організовують благодійні акції, закуповують та передають військову допомогу. Деякі волонтерські команди створили не тільки сервісні центри для прийому внутрішньо переміщених осіб і задоволення потреб військових, але й повноцінні виробничі центри, де виготовляють одяг і амуніцію для захисників, пакують довготривалі продукти, виробляють сітки, монтують військові девайси та прилади для приготування їжі і багато іншого. Головна мета виставки, яку організовує Фонд громади "Подільська громада", полягає в тому, щоб підтримати розвиток волонтерського руху та підсилити громадські ініціативи, щоб вони продовжували допомагати тим, хто цього потребує.

Під час відкриття виставки, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський разом з головою правління Фонду громади "Подільська громада" Оленою Даніловою вручили подяки волонтерам і волонтеркам, чиї історії були представлені на стендах. Ці подяки були вручені за їх вміння об'єднувати громаду та стимулювати небайдужих громадян.

Виставка буде доступна у холі міської ради до кінця тижня, а потім буде показана у територіальному відділенні ЦНАП "Прозорий офіс" відділення «Вишенька», а пізніше - у Вінницькому обласному молодіжному центрі "Квадрат".

Інтерактивна виставка «Як ми згуртували громаду» була організована Фондом громади "Подільська громада" в рамках Програми "Спільнодія", яка виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і ГО «Разом проти корупції» за фінансової підтримки Європейського Союзу.



Переглядів: 485
Поширень: 0

Останні новини