Студенти ВНТУ відвідали екскурсію на будівництво третього будинку Програми “Муніципальне житло ВМТГ”

Сьогодні, 24 жовтня, студенти першого курсу Вінницького національного технічного університету відвідали будівництво нового об'єкту в рамках Програми "Муніципальне житло ВМТГ". Робота на вулиці Привокзальній, яка розпочалася цього літа, вже призвела до створення підземного паркінгу та проведення інженерних комунікацій, а зараз триває встановлення вертикальних елементів третього поверху будинку. Заступник міського голови, Андрій Очеретний, вважає, що залучення молодих фахівців до практичної роботи є необхідним для якісного навчання. Тому Вінницька міська рада регулярно організовує навчальні візити для майбутніх проєктантів, інженерів, будівельників та інших фахівців разом з адміністраціями університетів.

До нас сьогодні долучилися студенти-першокурсники Вінницького національного технічного університету, які вже мають можливість на практиці бачити, як саме виглядає процес зведення об’єктів. Це молоді спеціалісти, які в майбутньому будуть залучені до відновлення та відбудови України. Міська влада у співпраці з університетами робить все можливе для того, щоб показати молоді, що робота в нас є і реалізувати свій потенціал можна вдома, а не за кордоном. Однозначно, молодих людей потрібно супроводжувати, щоб вони працювали на економіку України”, – зауважив Андрій Очеретний.

Під час огляду будівництва, першокурсникам детально пояснили, за якими принципами та технологіями будується цей об'єкт. Десятиповерховий будинок на вулиці Привокзальній, номер 30, виконується за каркасно-монолітною технологією, з великим акцентом на енергозбереженні та екологічності.

У квартирах та під’їздах встановлять якісні вікна, які захищатимуть від низьких температур та шуму. Паралельно тут виконується чимало робіт, пов’язаних з проведенням інженерних мереж, а навколо вже стартувало облаштування благоустрою. Якщо говорити про безпеку, то багатоповерхівка на Привокзальній вже третя, де проєктом передбачений підземний паркінг подвійного призначення - тобто не лише для авто його можна використовувати, а й як укриття у разі повітряної небезпеки, – розповідає Андрій Очеретний. – На даний момент вже маємо два поверхи, а в двох секціях – зведений і третій. Програма діє у Вінниці з 2009 року і, найголовніше, що вона викликає довіру вінничан, а це дуже важливо. Принципи, які ми сповідуємо, і на яких неодноразово наголошував Вінницький міський голова Сергій Моргунов – це надійність та безпека”.

Варто зауважити, що вартість 1 квадратного метра житла по цій програмі складає 27 900 гривень і залишається однією з найнижчих на первинному ринку житла у Вінниці.

В програмі беруть участь майже 70 осіб, розподілені за такими категоріями:

25 учасників бойових дій в російсько-українській війні; 5 працюючих або самозайнятих (ФОП) внутрішньо переміщених осіб; 10 працівників закладів освіти і охорони здоров'я; 5 працівників правоохоронних органів; 4 особи, які є членами першого ступеня спорідненості сімей загиблих учасників бойових дій російсько-української війни; 2 особи з інвалідністю І групи; 15 осіб з інших категорій громадян.


Переглядів: 553
Поширень: 0

Останні новини