Авдіївка сьогодні: евакуація, обстріли та умови проживання місцевих (фото)

Авдіївка - місто, що має велике стратегічне значення. Бойові дії тут тривають з 2014 року, і з початку повномасштабного вторгнення росії населення міста зменшилося з більше ніж 30 000 осіб до трохи більше ніж 1 000 жителів.В росії недавно відбувся значний наступ на Авдіївку, і останні дні призвели до загострення бойових дій, - повідомляє служба BBC.

Ганна сильно прагне покинути місто, але її літня мати відмовляється їхати. Жінка стверджує, що кожна поїздка до останнього магазину в місті означає підвищений ризик власним життям. "Немає місць, де можна сховатися в разі атаки…".

Лише "Пункт незламності" залишився як місце, де місцеві мешканці можуть отримати їжу та притулок, і для деяких з них цей пункт став своєрідним домом. Вивозити людей з міста є надзвичайно складною та небезпечною місією. Евакуацією займається спеціальний поліцейський підрозділ "Білі янголи", і іноді вони стикаються з великими труднощами в переконанні місцевих жителів поїхати на безпечну територію.

Медсестра Марина, яка прожила та волонтерила в "Пункті незламності", готуючись до евакуації, пригадує, яким було місто Авдіївка перед початком війни.

"У нас був парк, бульвар, магазини. Ми саджали дерева. Було дуже красиво. У нас був будинок культури, різні свята", – каже вона.

Марина має надію, що одного дня вона зможе повернутися до свого рідного міста. Проте водночас вона хвилюється, що можливість повернення може більше не існувати через руйнування та знищення, які стали наслідком тривалих бойових дій.

"Авдіївки, дійсно, практично немає".



Переглядів: 738
Поширень: 0

Останні новини